Οι 7 μάρκες αυτοκινήτων με τα πιο «φωνακλάδικα» μοντέλα

Gazzetta team
Οι 7 μάρκες αυτοκινήτων με τα πιο «φωνακλάδικα» μοντέλα
Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν γίνει πολύ πιο αθόρυβα σε σχέση με το παρελθόν, αν και 7 εταιρείες δεν τα πηγαίνουν και τόσο τέλεια με την ηχομόνωση.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι τα σημερινά αυτοκίνητα θυμίζουν…εκκλησία στο εσωτερικό τους σε σχέση με τους θορυβώδεις προγόνους τους. Οι εταιρείες του κλάδου επενδύουν μεγάλα ποσά στη μείωση των θορύβων επιλέγοντας προηγμένα υλικά ηχομόνωσης. Επίσης χαμηλώνουν τις εκπομπές θορύβου από άλλες πηγές, σχεδιάζοντας αεροδυναμικότερα αμαξώματα, προτιμώντας ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, κλπ.

Ακόμη όμως και έτσι, υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτου σε αυτόν τον τομέα, καθώς άλλες τα καταφέρνουν καλύτερα και άλλες υστερούν ακόμη στον περιορισμό των θορύβων. Το gazzetta παρουσιάζει τις 7 μάρκες αυτοκινήτων με τον πιο θορυβώδη στόλο μοντέλων, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018 της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οχημάτων ΚΒΑ της Γερμανίας. Να διευκρινίσουμε, ότι η ΚΒΑ έχει αξιολογήσει μόνον μάρκες μαζικής και όχι περιορισμένης παραγωγής, όπως οι Ferrari, Lamborghini, κλπ.

7) Kia, 71,1 Nτεσιμπέλ

Οι Νοτιοκορεάτες δεν θα ήθελαν να ξεχωρίσουν με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο τα μοντέλα τους ξεπερνούν τον μέσο όρο εκπομπής θορύβων, που βρίσκεται στα 70 Ντεσιμπέλ.

6) Jeep, 71,5 Ντεσιμπέλ

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και αναμενόμενο το γεγονός, ότι τα Jeep είναι περισσότερο θορυβώδη από τον μέσο όρο, καθώς όλη η γκάμα της μάρκας απαρτίζεται από ογκωδέστερα και πιο τετραγωνισμένα SUV, πολλά από τα οποία διαθέτουν και τετρακίνηση.

5) Mercedes, 71,5 Ντεσιμπέλ

Βασικά, οι Mercedes έχουν τη φήμη των άνετων και αθόρυβων αυτοκινήτων. Ωστόσο η αρμόδια γερμανική υπηρεσία υποστηρίζει το αντίθετο, καθώς ο μέσος όρος του στόλου της μάρκας με σήμα το αστέρι εκπέμπει 71,5 Ντεσιμπέλ, όσα δηλαδή και η Jeep.

4) Τesla, 71,8 Ντεσιμπέλ

Αν και πρόκειται για 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα Tesla αναπτύσσουν αρκετά έντονους θορύβους κατά την κίνησή τους, οι οποίοι βρίσκονται μάλιστα αρκετά πάνω από τον μέσο όρο.

3) Porsche, 71,8 Ντεσιμπέλ

Και εδώ έχουμε ένα «λογικό» αποτέλεσμα, καθώς η Porsche ειδικεύεται στην κατασκευή σπορ μοντέλων υψηλών επιδόσεων, αλλά και μεγάλων SUV.

2) Dacia, 72,6 Ντεσιμπέλ

Η θυγατρική μάρκα της Renault αποτελεί τη δεύτερη πιο «φωνακλάδικη» εταιρεία αυτοκινήτων και μάλλον έχει παραμελήσει λίγο τον τομέα της ηχομόνωσης στα μοντέλα της.

1) Fiat, 72,8 Ντεσιμπέλ

Η μάρκα με τα πιο θορυβώδη μοντέλα είναι ιταλική και δεν πρόκειται για τη…Ferrari, αλλά για τη Fiat. Σίγουρα μία πρωτιά που εκπλήσσει, καθώς μιλάμε για έναν κατασκευαστή κατά κύριο λόγο μικρών αυτοκινήτων, που θα περίμενε κάποιος ότι θα ήταν πιο αθόρυβα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!