H κινεζική Nio έρχεται στην Ευρώπη

H κινεζική Nio έρχεται στην Ευρώπη
Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάνει το μεγάλο άνοιγμα στην Ευρώπη στο δεύτερο μισό του 2021.

Το βήμα να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Νορβηγία. Το πρώτο παράρτημα της Nio θα ανοίξει στην πρωτεύουσα της, το Όσλο, όπου θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις. Επιπλέον στοχεύει να στήσει καταστήματα σε τέσσερις ακόμα πόλεις.

Η αρχή θα γίνει με το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ES8 SUV. Μέσα στο 2022 θα λανσαριστεί το δεύτερο μοντέλο. Η γκάμα θα μεγαλώσει με το ET7 sedan, όπως ανακοινώθηκε μετά από συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

O CEO της Nio, Ουίλιαμ Λι, επιβεβαίωσε πως θα επεκταθούν μελλοντικά σε ακόμα 5 ευρωπαϊκές χώρες.

Η Nio αποτελεί την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα. Μόλις τον Απρίλιο πούλησε 7.102 μοντέλα, με τις συνολικές πωλήσεις της να φτάνουν τις 102.803.

Η κίνηση της εταιρείας να επεκταθεί στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την Νορβηγία αποτελεί μια κίνηση με μεγάλο ρίσκο. Η σκανδιναβική χώρα αποτελεί μια πολύ μεγάλη αγορά ηλεκτρικών μοντέλων. Το 2020 έγινε η πρώτη χώρα όπου τα ηλεκτρικά μοντέλα είχαν τη πλειοψηφία των πωλήσεων. Μέχρι το 2025 μάλιστα, η Νορβηγία στοχεύει όλα τα αυτοκίνητα που λανσάρονται στην αγορά να είναι ηλεκτρικά.

Όμως η αναγνωσιμότητα των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα. Εταιρείες όπως η Great Wall Motor Co. και η Geely Automobile Holdings Ltd έχουν προσπαθήσει ανεπιτυχώς προς το παρόν να επεκταθούν στην Ευρώπη.

Μεγάλο όπλο της Nio όμως αποτελεί το γεγονός πως συμμετέχει ως ομάδα στο Πρωτάθλημα της Formula E. Στην προσπάθεια να επεκτείνει την γκάμα της στον δρόμο πρόσθεσε εγχώρια προς το παρόν το ES6, σε δύο εκδόσεις. Το 2022 θα λανσάρει το τέταρτο μοντέλο της, το ΕΤ7.

Μετά την Ευρώπη, η Nio επιθυμεί να επεκταθεί και στις ΗΠΑ, όμως το σχέδιο αυτό είναι μακροπρόθεσμο και για την ώρα παραμένει στον πάγο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!