Η χρέωση με το χιλιόμετρο και η πληρωμή από το κινητό, προσεχώς στα διόδια!

Η χρέωση με το χιλιόμετρο και η πληρωμή από το κινητό, προσεχώς στα διόδια!
Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζονται στον τρόπο υπολογισμού της τιμής των διοδίων αλλά και την πληρωμή αυτών, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Σάρκα και οστά έχει αρχίσει να παίρνει το ηλεκτρονικό διόδιο, με χιλιομετρική χρέωση και πληρωμή μέσω ειδικής κάρτας ή του smartphone. Το ζήτημα αυτό απασχολεί την Ελλάδα εδώ και χρόνια και τα διόδια με τη χιλιομετρική χρέωση είναι κάτι που αναμένεται να κάνει τα ταξίδια μας στις εθνικές οδούς πιο ξεκούραστα αφού δεν θα σταματάς ποτέ για να πληρώσεις, αλλά θα συνεχίζεις κανονικά τη διαδρομή και θα διαμορφώνεται ένα τελικό ποσό με βάση την απόσταση που κάλυψες στον οδικό άξονα.

Όπως λέει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα υπάρχει τρόπος αναγνώρισης επαγγελματικού οχήματος ή ΙΧ. Κάμερες θα στοχεύουν στις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων κατά την είσοδο και την έξοδο στον αυτοκινητόδρομο ενώ θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία ενημέρωσης της τροχαίας σε περίπτωση που οι κάμερες δεν μπορούν για κάποιο λόγο να διακρίνουν την πινακίδα κυκλοφορίας πάνω στο όχημα.

Όταν φτάσει η ώρα εξόδου του οδηγού από τον αυτοκινητόδρομο τότε θα πληρώνει μέσω ειδικού application στο smartphone του ή μέσω μιας ειδικής κάρτας και θα δημιουργηθούν δύο κέντρα διαχείρισης του νέου συστήματος υπολογισμού και πληρωμής διοδίων, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Τέλος να σημειωθεί, ότι τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σήμερα, θα κλείσουν, αφού δεν θα είναι κάπου χρήσιμα και θα αλλάξουν την ιδιότητά τους, λειτουργώντας ως σημεία ελέγχου οχημάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!