Οι Κορεάτες κατασκευαστές στην κορυφή της αξιοπιστίας αυτοκινήτων

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι Κορεάτες κατασκευαστές στην κορυφή της αξιοπιστίας αυτοκινήτων
Σύμφωνα με έρευνα της JD Power Quality, η αξιοπιστία που προσφέρουν τα μοντέλα που προέρχονται από κορεάτικες μάρκες είναι παροιμιώδης, αφού και οι τρεις πρώτες θέσεις, τους ανήκουν.

H JD Power Quality έβαλε στο «μικροσκόπιο» την αυτοκινητοβιομηχανία για άλλον ένα χρόνο και μας παρουσιάζει τις μάρκες που έχουν την καλύτερη, αλλά και τη χειρότερη αξιοπιστία. Σύμφωνα με την έρευνά τους, έχουμε αποτελέσματα σε αριθμό προβλημάτων ανά 100 οχήματα και συνολικά το δείγμα από το οποίο προκύπτουν όλα αυτά, είναι ένας συνολικός όγκος των 76.256 αυτοκινήτων.

Αυτό που επισημαίνουν στη JD Power Quality είναι ότι τα περισσότερα των προβλημάτων, αφορούν θέματα που προκύπτουν γύρω από τα συστήματα ψυχαγωγίας των αυτοκινήτων αλλά και τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, ενώ τονίζουν ότι στα μοντέλα που παρουσιάστηκαν και ξεκίνησαν την πορεία τους το 2019, το ποσοστό βλαβών είναι μεγαλύτερο, συγκριτικά με εκείνα που παρουσιάστηκαν παλαιότερα και οι εταιρείες είχαν το χρόνο να διορθώσουν τα πρώτα προβλήματα.

Όπως βλέπουμε από τη σχετική λίστα που μας δείχνει η JD Power Quality, οι τρεις καλύτερες θέσεις σε ο,τι αφορά την αξιοπιστία στα αυτοκίνητα καταλαμβάνεται από τρεις κορεάτικες φίρμες, τη Genesis, τη Hyundai και την KIA. Η Genesis, για όσους δεν γνωρίζουν είναι το πολυτελές «παρακλάδι» της Hyundai-KIA ωστόσο στην Ευρώπη δεν είναι τόσο γνωστά, όσο σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι ευρωπαϊκές μάρκες είναι αρκετά χαμηλότερα από το μέσο όρο αξιοπιστίας και οι δύο πιο αναξιόπιστες, αποδεικνύονται οι Land Rover και Jaguar, που ανήκουν και στον ίδιο όμιλο, με σκορ που φτάνει ακόμη και τα 130 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Τέλος, η JD Power Quality επισήμανε ότι Tesla και Fiat δεν βρίσκονται στη λίστα καθώς το δείγμα που είχαν ήταν μικρό και τα αποτελέσματα κατά συνέπεια, θα ήταν αναξιόπιστα. Παρακάτω στην εικόνα, ακολουθούν αναλυτικά οι μάρκες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!