Στην Κρήτη «γιόρτασαν» το φετινό Πάσχα με 1.941 παραβάσεις!

Στην Κρήτη «γιόρτασαν» το φετινό Πάσχα με 1.941 παραβάσεις!
Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους της Τροχαίας στο νησί, δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά για τους οδηγούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σχεδόν 2.000 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την Διεύθυνση Τροχαίας στην Κρήτη, για το χρονικό διάστημα από 26 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου, δηλαδή την περίοδο των εορταστικών ημερών του Πάσχα.

Πιο αναλυτικά 170 συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε 5.905 οχήματα σε όλο το νησί και βεβαίωσαν 1.941 παραβάσεις. Από αυτές βεβαιώθηκαν 314 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 231 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 139 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 129 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Επίσης βεβαιώθηκαν 147 παραβάσεις για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, 36 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 43 για αντικανονικό προσπέρασμα, 46 για επικίνδυνους ελιγμούς, καθώς και 32 για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, ενώ βεβαιώθηκαν ακόμη 788 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν σε διάφορες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Και όλα αυτά στον απόηχο του θανατηφόρου τροχαίου, το οποίο σημειώθηκε ανήμερα Πρωτομαγιάς στον παλιό κόμβο της Σούδας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατάνι Χανίων, με τραγικό απολογισμό δυο νεκρούς άνδρες και μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα.

Ο περιβόητος ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως το πιο επικίνδυνο οδικό δίκτυο στη χώρα μας (και όχι μόνο), ενώ μετά τον φετινό καταστροφικό χειμώνα στο νησί, εγκυμονεί ακόμη περισσότερους κινδύνους από όσους τα προηγούμενα χρόνια, καθώς σε πολλά σημεία η άσφαλτος έχει υποστεί ζημιές και σε κάποια έχει υποχωρήσει (πχ. στον Κόμβο Άπτερα πριν το πολυσύχναστο Λιμάνι της Σούδας).

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα χρόνια προβλήματα του ΒΟΑΚ (έλλειψη προστατευτικού διαχωριστικού, έλλειψη φωτισμού σε επικίνδυνα σημεία, ολισθηρό οδόστρωμα, επικίνδυνη οδήγηση ασυνείδητων κ.α.), με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές σε καθημερινή βάση. Ως πότε;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!