Λονδίνο: Επιπλέον φόρος στα παλαιά αυτοκίνητα!

Πέτρος Σηφαλάκης
Λονδίνο: Επιπλέον φόρος στα παλαιά αυτοκίνητα!
Τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν περισσότερους ρύπους και είναι παλαιότερης τεχνολογίας θα πρέπει να πληρώνουν έναν ειδικό φόρο προκειμένου να κινηθούν στο κέντρο του Λονδίνου.

Μια νέα ζώνη πολύ χαμηλών ρύπων «εγκαινιάζεται» στο κέντρο του Λονδίνου και υποχρεώνει τους οδηγούς που θέλουν να κινηθούν σε αυτή, να πληρώνουν επιπλέον φόρο, αν έχουν στην κατοχή τους ένα πολύ ρυπογόνο ή παλιό αυτοκίνητο. Η νέα ζώνη δημιουργήθηκε προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στο κέντρο της πόλης, ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου, αφού το Λονδίνο έχει αρκετά επιβαρυμένη ατμόσφαιρα ειδικότερα στο κέντρο του, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Σε ο,τι αφορά τα οχήματα, αν είναι κατασκευής πριν από το 2006, θα πληρώνουν 12,5 στερλίνες (περίπου 14,5 ευρώ) την ημέρα για να μπουν στη συγκεκριμένη ζώνη, με τα φορτηγά και τα πούλμαν να πληρώνουν 116 ευρώ για την ίδια ενέργεια. Επίσης, το αντίτιμο των περίπου 14,5 ευρώ θα το πληρώνουν και τα diesel αυτοκίνητα κατασκευής πριν του 2015! Τα ταξί θα εξαιρούνται από όλα αυτά όμως τονίζεται ότι από το 2021 η ζώνη αυτή θα επεκταθεί στο Λονδίνο και η κίνηση των παλαιότερων και ρυπογόνων αυτοκινήτων θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!