Σχεδόν ένα πεντοχίλιαρο μπόνους σε κάθε εργαζόμενο της VW

Gazzetta team
Σχεδόν ένα πεντοχίλιαρο μπόνους σε κάθε εργαζόμενο της VW
Τα υψηλότερα κέρδη της Volkswagen κατά το 2018 έφεραν αυξήσεις 16% στα μπόνους για τους εργαζομένους της στη Γερμανία, που πλησίασαν πλέον τις 5.000 ευρώ!

Αυξημένα μπόνους θα λάβουν οι περίπου 100.000 εργαζόμενοι της Volkswagen στη Γερμανία για το 2018. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, αναλογούν σε κάθε συνεργάτη της 4.750 ευρώ, δηλαδή 16% περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι. Το μπόνους αφορά τους εργαζόμενους της VW στα εργοστάσια του Βόλφσμπουργκ, του Ανοβέρου, του Έμντεν, του Ζαλτσγκίτερ, του Μπραουνσβάιγκ και του Κάσελ, όπως επίσης των οικονομικών υπηρεσιών της γερμανικής μάρκας. Περίπου 1.700 ευρώ καταβλήθηκαν ως προκαταβολή στους δικαιούχους στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα κατατεθεί στους λογαριασμούς τους τον Μάιο. Να σημειώσουμε, ότι τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα για τον κλάδο επιβατηγών οχημάτων της VW θα ανακοινωθούν στις 12 Μαρτίου.

Λίγο υψηλότερο, αλλά χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι, είναι το μπόνους για τους περίπου 130.000 δικαιούχους εργαζόμενους της Daimler στη Γερμανία. Συγκεκριμένα καθορίστηκε στις 4.965 ευρώ και βρίσκεται 700 ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό πριμ. Αιτία είναι η μείωση των κερδών προ φόρων της Daimler, που ανήλθαν για το 2018 σε 11,1 δις ευρώ αντί 14,3 δις ευρώ το 2017. Να σημειώσουμε, ότι η Daimler εφαρμόζει αυτή την παροχή προς τους εργαζομένους της από το 1997, δηλαδή εδώ και πάνω από μία εικοσαετία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται αντίστοιχες ανακοινώσεις και από τους υπόλοιπους Γερμανούς αυτοκινητοκατασκευαστές. Με βάση τα περυσινά δεδομένα, πιο προνομιούχοι πρέπει να θεωρούνται πάντως οι εργαζόμενοι της Porsche και της BMW, των οποίων τα μπόνους άγγιξαν πέρυσι τα 10.000 ευρώ και δεν αποκλείεται να κινηθούν εφέτος σε πενταψήφια επίπεδα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της BMW είχαν ανταμειφθεί το 2018 για τις υπηρεσίες τους με 9.455 ευρώ ο καθένας, ενώ της Porsche με 9.300 ευρώ ο καθένας. Ένα μέρος αυτών των ποσών της τάξης του 8% έως 10% δεν καταβάλλεται πάντως απευθείας στους δικαιούχους, αλλά κατατίθεται στον ως εισφορά στον ασφαλιστικό φορέα για την εταιρική τους σύνταξη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!