Τι προτιμούν οι Έλληνες: Βενζίνη ή Diesel;

Gazzetta team
Τι προτιμούν οι Έλληνες: Βενζίνη ή Diesel;
Τα επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις καινούργιων οχημάτων το 2018 στην ελληνική αγορά, δίνουν σαφή απάντηση.

Στροφή στη βενζίνη για τους Έλληνες αγοραστές νέων αυτοκινήτων έδειξαν τα επίσημα στοιχεία για το 2018 στη χώρα μας. Πιο αναλυτικά, σε σύνολο 103.600 ταξινομήσεων για την περασμένη χρονιά, το 59,6% αφορούσε σε βενζινοκίνητα οχήματα, ενώ περίπου το 35,5% σε πετρελαιοκίνητα.

Η βενζίνη βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ιδιωτών με 70,39%, ωστόσο το ποσοστό της περιορίζεται στο 50,07% στις εταιρικές πωλήσεις. Το πετρέλαιο παραμένει πρώτη επιλογή με ποσοστό 46,69% στο εταιρικό leasing, ενώ το ποσοστό των diesel μοντέλων στην αγορά της λιανικής περιορίζεται σε 22,8%.

Παράλληλα, το μερίδιο των υβριδικών μοντέλων ανήλθε πέρυσι σε 3,98%, των ηλεκτρικών σε μόλις 0,82%, ενώ σχεδόν μηδενικά είναι τα ποσοστά των καινούργιων -εργοστασιακών- αυτοκινήτων φυσικού αερίου και υγραερίου με 0,08% και 0,01% αντίστοιχα.

Για την αεριοκίνηση, θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι υπάρχει ένας σαφώς μεγαλύτερος αριθμός μοντέλων υγραερίου και φυσικού αερίου, ο οποίος δεν αποτυπώνεται όμως στις ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ., αφού προέρχεται από μετατροπές οχημάτων που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!