Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έφτασαν στο peak τους το 2018

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έφτασαν στο peak τους το 2018
Οι ειδικοί, λένε ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων με θερμικό μοτέρ θα αρχίσουν να υποχωρούν στο εξής, με τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά μοντέλα να παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Από την εποχή που εφευρέθηκε το αυτοκίνητο τα μοτέρ εσωτερικής καύσης μόνον άνοδο πωλήσεων γνώριζαν, αφού δεν υπήρχε κάτι άλλο διαθέσιμο. Από ότι φαίνεται όμως, το 2018 θα είναι ένα πολύ σημαντικό έτος για την αυτοκίνηση! Ήταν η χρονιά με τις περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων, που εφοδιάζονταν με τέτοιο μοτέρ και σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα δούμε μεγαλύτερο νούμερο στο μέλλον.

Προφανώς, αιτία είναι η έλευση πολλών ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων που ήδη κερδίζουν έδαφος και όλο και περισσότεροι αγοραστές αυτοκινήτων στρέφονται σε αυτά. Τα εν λόγω μοντέλα έχουν ξεπεράσει πολλά από τα αρχικά τους προβλήματα, όπως η αυτονομία που τους χάριζαν οι μπαταρίες τους και ο χρόνος φόρτισής τους ενώ όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, θα κάνουν ακόμη περισσότερα βήματα προς τα εμπρός.

Όλα αυτά, αλλά και οι τάσεις της αγοράς όπως διαμορφώνονται σε όλο τον κόσμο, οδήγησε μια ομάδα ειδικών των Financial Times στο συμπέρασμα ότι το 2018 ίσως και να ήταν η χρονιά με τις περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων, που εφοδιάζονται με θερμικά μοτέρ. Στο μέλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν φυσικά, με πολύ μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, όμως ο αριθμός των συνολικών τους πωλήσεων θα είναι μικρότερος από ότι στο έτος που μόλις μας αποχαιρέτησε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!