Mένει μέχρι να…φύγει από την προεδρία της Renault ο Κάρλος Γκον

Gazzetta team
Mένει μέχρι να…φύγει από την προεδρία της Renault ο Κάρλος Γκον
Ο 64χρονος μάνατζερ καθαιρέθηκε από τις Nissan και Μitsubishi λόγω φορολογικών αδικημάτων και υπεξαίρεσης χρημάτων, όμως η Renault δεν ανακάλυψε κάτι μεμπτό στη συμπεριφορά του.

Μπλέκουν τα πράγματα στη συμμαχία Renault – Nissan – Mitsubishi. Οι δύο Ιάπωνες εταίροι κατηγόρησαν τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό τους, Κάρλος Γκον, για φορολογικές ατασθαλίες και για υπεξαίρεση χρημάτων, με αποτέλεσμα να τον καθαιρέσουν από το υψηλό του αξίωμα. Αντίθετα, η Renault ανακοίνωσε ότι ο Γαλλοβραζιλιάνος λιβανέζικης καταγωγής θα παραμείνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής μάρκας, καθώς ο εσωτερικός έλεγχος που πραγματοποίησε, δεν αποκάλυψε κάτι μεμπτό στη συμπεριφορά του.

Όπως ανέφερε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, δεν εντοπίσθηκαν παρατυπίες και όλες οι αμοιβές του Κάρλος Γκον ήταν νόμιμες και συμβατές με το ισχύον νομικό πλαίσιο της Γαλλίας.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault ενημερώθηκε από τους δικηγόρους του ομίλου, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους συνελήφθη και κατηγορείται ο Κάρλος Γκον στην Ιαπωνία. Εν συνέχεια, τους ζήτησαν να έχουν συνεχή πληροφόρηση για την κατάσταση και την υπερασπιστική γραμμή του Γκον, καθώς οι Ιάπωνες τηρούν μυστικοπαθή στάση.

Η συγκεκριμένη απόφαση ενδέχεται να προκαλέσει τριβές μεταξύ των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς οι δύο ιαπωνικές θα κληθούν να συνεργαστούν με έναν άνθρωπο, που έχουν κατηγορήσει για σοβαρά αδικήματα και τον έχουν καθαιρέσει από τα αξιώματά του. Eνστάσεις σχετικά με τη διατήρηση του Γκον στη θέση του διατυπώνει και η γαλλική κυβέρνηση, που παίζει καθοριστικό ρόλο στη Renault, όπου το γαλλικό δημόσιο κατέχει το 15% των μετοχών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει ήδη μία λίστα υποψηφίων μεταξύ των οποίων σκοπεύει να επιλέξει τον αντικαταστάτη του 64χρονου μάνατζερ της Renault.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!