«Αλλεργικοί» οι Έλληνες με τις ζώνες ασφαλείας!

Gazzetta team
«Αλλεργικοί» οι Έλληνες με τις ζώνες ασφαλείας!
Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που διεξάγει η Τροχαία κάθε εβδομάδα, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τους Έλληνες οδηγούς.

Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Την προηγούμενη βδομάδα (από 3 έως 9 Δεκεμβρίου) 698 συνεργεία της Τροχαίας τα οποία συγκροτήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, με έμφαση στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ελέγχων, απλά απογοητευτικά: Ελέγχθηκαν συνολικά 6.713 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.302 παραβάσεις, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (287), της Ακαρνανίας (76), της Θεσσαλονίκης (60), της Φθιώτιδας (50), Αχαΐας (45) και Χανίων (42).

Η Διεύθυνση Τροχαίας τονίζει ξανά ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στο επόμενο διάστημα και οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης, με στόχο τη συμμόρφωση και τη μελλοντική τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κύριος λόγος που ακολουθείται αυτή η τακτική από την Ελληνική Αστυνομία, είναι η πρόληψη και ο περιορισμός σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και η αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!