Ποιες μάρκες αυτοκινήτων είναι οι «βασίλισσες του Internet»

Gazzetta team
Ποιες μάρκες αυτοκινήτων είναι οι «βασίλισσες του Internet»
Δείτε, ποιες εταιρείες αυτοκινήτων αναζητήσαμε περισσότερο μέσω της Google τους τελευταίους δώδεκα μήνες στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.

Οι εκθέσεις αυτοκινήτων χάνουν σταδιακά τη δυναμική τους, καθώς η ψηφιακή τεχνολογία επιτρέπει σε κάθε φίλο των τεσσάρων τροχών, να δει πανεύκολα όποιο νέο μοντέλο θέλει μέσω του Internet. Ποιες μάρκες είναι όμως εκείνες, που τις αναζητούν περισσότερο οι χρήστες κάθε χώρας «γκουγκλάροντας» στο Διαδίκτυο; Την απάντηση δίνει μία έρευνα της βρετανικής διαδικτυακής πύλης veygo, η οποία ανέλυσε σχετικά στοιχεία της Google, που αφορούν τους προηγούμενους 12 μήνες και αναφέρονται στην επισκεψιμότητα των εταιρειών αυτοκινήτου στο Internet. Σε κάποιες χώρες, τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα, σε ορισμένες άλλες όμως προκαλούν έκπληξη. Ας δούμε λοιπόν, ποιες είναι οι πιο επιθυμητές μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο το 2018 με βάση τη μηχανή αναζήτησης της Google.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η Τοyota κυριαρχεί στον παγκόσμιο χάρτη της ψηφιακής αναζήτησης, καθώς είναι η μάρκα με την υψηλότερη επισκεψιμότητα σε 57 από τις 171 χώρες της έρευνας. Η ιαπωνική μάρκα είναι πανίσχυρη στη Βόρεια Αμερική, στην Αφρική, στην Αυστραλία και σε ασιατικές χώρες, όπως το Αφγανιστάν και η Μογγολία. Ακολουθούν η BMW με πρωτιά σε 25 διαφορετικές χώρες και η Mercedes – Benz σε 23 χώρες.

Η Τοyota έχει παγκοσμίως και τα περισσότερα «χτυπήματα» αναζήτησης μέσω της Google με μέσο όρο 7,8 εκατ. αναζητήσεις τον μήνα. Εδώ έχουμε στη δεύτερη θέση τη Honda με 7 εκατ. αναζητήσεις και στην τρίτη τη Ford με 6,4 εκατ.

Στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη αναζητούν οι χρήστες του Διαδικτύου συνήθως μάρκες με μοντέλα μαζικής παραγωγής. Ωστόσο σε 12 χώρες -μεταξύ των οποίων η Βενεζουέλα, το Πακιστάν και η Καμπότζη- βρίσκεται στην πρώτη θέση αναζήτησης η Lamborghini!

Στην Ελλάδα «γκουγκλάρουμε» κατά πρώτο λόγο για τις μάρκες Μercedes, Ford και Volkswagen, ενώ και στην Κύπρο βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων η Mercedes.

Σε επτά χώρες βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αναζήτησης μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών η Tesla. Στη συγκεκριμένη επτάδα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Κίνα, η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Χονγκ Κονγκ.

Στο «γκουγκλάρισμα» για μάρκες αυτοκινήτων ισχύει σε μεγάλο βαθμό το ρητό «ουδείς προφήτης στον τόπο του», αφού μόνον σε πέντε χώρες βρίσκεται στην κορυφαία θέση αναζήτησης μία ντόπια αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτές είναι οι Renault στη Γαλλία, Mercedes στη Γερμανία, Maruti Suzuki στην Ινδία, Perodua στη Μαλαισία και Volvo στη Σουηδία.

Δείτε τον σχετικό χάρτη:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!