Nέα εργοστάσια της Skoda σε Βουλγαρία ή Τουρκία

Gazzetta team
Nέα εργοστάσια της Skoda σε Βουλγαρία ή Τουρκία
Η θυγατρική μάρκα του ομίλου Volkswagen δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για τα μοντέλα της και εξετάζει τη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής στην Τουρκία ή στη Βουλγαρία.

Η μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζουν τα νέα SUV της Skoda, Kodiaq και Karoq, έχουν προκαλέσει σημαντικούς χρόνους αναμονής στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, καθώς τα υπάρχοντα εργοστάσια δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση. Η θυγατρική μάρκα του ομίλου Volkswagen κάνει εδώ και αρκετό διάστημα σκέψεις, πώς θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην παραγωγή της. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας σε μία κρίσιμη σύσκεψη κορυφαίων στελεχών του ομίλου VW.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μίλαν - Γιουβέντους! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τα δύο μοντέλα Karoq και Kodiaq κατασκευάζονται αυτή την εποχή στο εργοστάσιο στην πόλη Kvasiny της Τσεχίας, ενώ στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Skoda, στο Mlada Boleslev της Τσεχίας, επικρατεί το…αδιαχώρητο και δεν υπάρχουν περιθώρια παραγωγής των προαναφερόμενων SUV. Αυτό αναμένεται να εξελιχθεί σε τροχοπέδη και για το μελλοντικό μικρό SUV πόλης, που ετοιμάζει η Skoda και προβλέπεται να παραχθεί στο ίδιο εργοστάσιο!

Η διοίκηση της Skoda επιθυμεί να επεκτείνει την παραγωγή των μοντέλων της με τη δημιουργία νέων μονάδων κατασκευής και θεωρεί, ότι οι ιδανικότερες χώρες γι αυτό θα ήταν η Βουλγαρία και η Τουρκία. Υπέρ των συγκεκριμένων χωρών συνηγορούν το χαμηλό κόστος εργασίας, αλλά και η γεωγραφική θέση τους σε σχέση με την Τσεχία. Ωστόσο, δεν θα είναι καθόλου εύκολο, να πείσουν η VW και η Skoda τα πανίσχυρα εργατικά συνδικάτα της Τσεχίας για μία μετάθεση της παραγωγής αυτοκινήτων στο εξωτερικό. Πριν λίγους μήνες είχε σημειωθεί μεγάλη αναστάτωση, όταν θέλησε να μεταφέρει η Skoda ένα μέρος της παραγωγής της μεγαλομεσαίας λιμουζίνας Superb στο εργοστάσιο της VW στο Έμντεν της Γερμανίας. Εκεί κατασκευάζεται το Volkswagen Passat, το οποίο γνωρίζει μέτρια επιτυχία, οπότε υπάρχει χώρος για την παραγωγή και ενός άλλου μοντέλου. Ωστόσο, η Skoda αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των τσέχικων συνδικάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!