Ο Ελληνας οδηγός περιφρονεί επιδεικτικά τους ΑμΕΑ

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Ελληνας οδηγός περιφρονεί επιδεικτικά τους ΑμΕΑ
1.444 κλήσεις μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες για παράνομη στάθμευση σε θέσεις Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες επιβεβαιώνουν την αντικοινωνική νοοτροπία ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων οδηγών.

Το πρόγραμμα της τροχαίας για την «παράβαση της εβδομάδας» συνεχίζεται κανονικά και για το διάστημα 29 Οκτώβρη με 7 Νοέμβρη συγκροτήθηκαν 578 συνεργεία βγαίνοντας στους δρόμους για παράνομα σταθμευμένα οχήματα, σε ράμπες αναπήρων ή θέσεις στάθμευσης για ΑμΕΑ. Ελέγχθηκαν 2.546 αυτοκίνητα και από αυτά, 757 είχαν διαπράξει τη συγκεκριμένη παράβαση, δείχνοντας ότι ακόμη, δεν έχουμε αποκτήσει οδηγική συνείδηση και ευαισθητοποίηση για τις επιπλέον ανάγκες των ΑμΕΑ συμπολιτών μας.

Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (22-28 Οκτώβρη) η τροχαία είχε «βγει στη γύρα» για τους ίδιους λόγους και βεβαιώθηκαν 687 ακόμη παρόμοιες παραβάσεις, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 1.444 μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες. Οι περισσότερες των παραβάσεων της τελευταίας εβδομάδας καταγράφηκαν στους δρόμους της Αττικής (215), με Θεσσαλονίκη (64), Χανιά (41), Ιωάννινα (39), Κοζάνη (24) και Σέρρες (21) να ακολουθούν.

Η παράβαση της εβδομάδας είναι ένα νέο πρόγραμμα, που έχει ξεκινήσει η τροχαία και βασίζεται σε γενικότερους ελέγχους επικεντρωμένους σε συγκεκριμένες παραβάσεις, ενώ «τρέχει» εδώ και αρκετούς μήνες. Συχνά, επιλέγονται θέματα που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους μας όπως το συγκεκριμένο με το πάρκινγκ σε ράμπες ή θέσεις για ΑμΕΑ, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, για υπερβολική ταχύτητα ή οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Η τροχαία διαβεβαίωσε, ότι ανάλογα συνεργεία θα συνεχίσουν να συγκροτούνται για την πρόληψη μελλοντικών παραβάσεων και την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!