«Εβρεξε» κλήσεις στην Αττική λόγω χρήσης κινητού στο τιμόνι

Gazzetta team
«Εβρεξε» κλήσεις στην Αττική λόγω χρήσης κινητού στο τιμόνι
Εκατοντάδες διπλώματα οδήγησης αφαίρεσε η Τροχαία Αττικής το τριήμερο 17 έως 19 Οκτωβρίου από παραβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ οδηγούσαν.

Κινητό και οδήγηση δεν συμβιβάζονται. Δυστυχώς, πολλοί Ελληνες οδηγοί αρνούνται να κόψουν αυτή την επικίνδυνη συνήθεια και επιμένουν, να κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου πίσω από το τιμόνι. Αυτό επιβεβαιώθηκε σε τριήμερη εξόρμηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής το διάστημα 17 έως 19 Οκτωβρίου με στόχο τον εντοπισμό παραβατών, που χρησιμοποιούν αντικανονικά τα κινητά τους κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, το συγκεκριμένο τριήμερο βεβαιώθηκαν συνολικά 431 τέτοιες παραβάσεις και αφαιρέθηκαν 398 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, 356 διπλώματα οδήγησης και 367 άδειες κυκλοφορίας.

Η χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης διασπά την προσοχή του οδηγού από την κυκλοφορία και αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Όπως φαίνεται όμως, ο Νεοέλληνας οδηγός εξακολουθεί να περιφρονεί επιδεικτικά και συστηματικά όλους αυτούς τους κινδύνους, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!