H Οpel κατηγορείται για δικό της Dieselgate

Gazzetta team
H Οpel κατηγορείται για δικό της Dieselgate
Οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν έρευνα στις εγκαταστάσεις της Opel σε Rüsselsheim και Kaiserslautern.
Φαίνεται ότι τα επεισόδια του Dieselgate έχουν και συνέχεια, αυτή τη φορά με «πρωταγωνίστρια» την Opel, καθώς τις εγκαταστάσεις της τόσο στο Rüsselsheim, όσο και στο Kaiserslautern, επισκέφτηκαν εισαγγελείς, στο πλαίσιο της έρευνας για τις εκπομπές ρύπων σε μοντέλα με πετρελαιοκινητήρες και πιθανή χειραγώγηση τους.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, υπάρχουν υποψίες ότι η Opel ίσως έχει χρησιμοποιήσει κάποιο λογισμικό για να απενεργοποιήσει σχετικούς ελέγχους σε συγκεκριμένες ταχύτητες και θερμοκρασίες των diesel μηχανικών συνόλων της.
Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα σε 95.000 οχήματα, για να εξακριβωθεί εάν όντως έχει λάβει χώρα παράνομη χειραγώγηση λογισμικών, καθώς και ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκλησης (σε συνεργασία με την Opel) των μοντέλων Insignia, Zafira και Cascada, χρονολογίας 2012, 2014 και 2017.
Να σημειωθεί ότι η Opel, η οποία από πέρσι ανήκει στον γαλλικό όμιλο PSA μετά την πώληση της από την General Motors, επί της ουσίας επιβεβαίωσε την είδηση, ωστόσο δεν προχώρησε στην δημοσιοποίηση περισσότερων πληροφοριών, αρκούμενη σε μια λιτή ανακοίνωση που ανέφερε ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές. Η εταιρεία τονίζει ότι τα οχήματά της συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!