122 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία βεβαίωσε η τροχαία

Πέτρος Σηφαλάκης
122 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία βεβαίωσε η τροχαία
Από 511 σχολικούς ελέγχους, η τροχαία διαπίστωσε 122 παραβάσεις σε πρόσφατο έλεγχό της, που «στόχο» είχε τα σχολικά λεωφορεία.

Μέσα σε μόλις μία ημέρα, η τροχαία έκανε 511 ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Συνολικά βεβαιώθηκαν 122 παραβάσεις, με τις 10 να αφορούν τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, τις 42 να σχετίζονται με τον τοποθετημένο ταχογράφο στο όχημα, τις 4 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 5 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, 2 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ, 1 για έλλειψη φαρμακείου, 1 για μεταφορά υπεράριθμων μαθητών, 3 για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, 1 για παράβαση σημάνσεων και 51 λοιπές παραβάσεις.

Η τροχαία διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και επιπλέον, οι αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μαθητές κατά την προσέλευσή τους στα σχολεία της Αττικής για την τελετή του αγιασμού. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών, σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς το σχολείο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!