Οι 10 μεγαλύτεροι όμιλοι αυτοκινήτων στον κόσμο το 2018

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι 10 μεγαλύτεροι όμιλοι αυτοκινήτων στον κόσμο το 2018
Πλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει «χωριστεί» σε ομίλους και λίγες είναι οι μάρκες που «τρέχουν» αυτόνομες. Παρακάτω, βλέπουμε τους δέκα πιο επιτυχημένους αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Το αυτοκίνητο έχει κατακτήσει πλέον όλον τον πλανήτη και αυτό φαίνεται και από τις συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 ταξινομήθηκαν σε όλη την υδρόγειο 46,1 εκατ. επιβατηγά οχήματα, δηλαδή 4,1% περισσότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Αν συνεχιστεί αυτή η ανοδική τάση, τότε θα ξεπεράσουν το 2019 οι παγκόσμιες πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. τα 100 εκατομμύρια οχήματα! Ποιοι είναι όμως οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι «παίκτες» στον κλάδο των αυτοκινήτων; Αυτό μπορείτε να το δείτε στο Top Ten των ομίλων αυτοκινήτου με βάση τις πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. παγκοσμίως.

1. Volkswagen, 5,54 εκατ. πωλήσεις

Ο γερμανικός όμιλος ανέκαμψε μετά το Dieselgate και κατέγραψε 7,2% αύξηση στις πωλήσεις του σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017. Στον συγκεκριμένο όμιλο ανήκουν οι μάρκες VW, Audi, Skoda, SEAT, Porsche, Lamborghini, Bentley και Bugatti.

2. Renault/Nissan, 5,16 εκατ. πωλήσεις

Η γαλλοϊαπωνική συμμαχία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με αύξηση των πωλήσεων καινούριων Ι.Χ. κατά 4,7% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του περυσινού χρόνου. Στον όμιλο ανήκουν εκτός της Renault και της Nissan οι Mitsubishi, Dacia, Lada, Infiniti και Datsun.

3. Toyota, 4,5 εκατ. πωλήσεις

Η ιαπωνική μάρκα έπεσε από την κορυφή στην τρίτη θέση, αν και είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 3,3% σε σχέση με τους πρώτους έξι μήνες του προηγούμενου έτους. Θυγατρικές της Toyota είναι οι Lexus, Daihatsu και Scion.

4. General Motors, 4,3 εκατ. πωλήσεις

Οι Αμερικανοί κατάφεραν και αύξησαν τις πωλήσεις τους το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2018 κατά 2,9%, αν και έχασαν την Opel και υποεκπροσωπούνται στην Ευρώπη. Στον όμιλο GM ανήκουν μεταξύ άλλων οι Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac και Holden.

5. Hyundai Motor Group, 3,6 εκατ. πωλήσεις

Οι Κορεάτες ανέκαμψαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους εντυπωσιακά με 7,1% περισσότερες πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. Μέλη του ομίλου είναι εκτός από τη Hyundai η Kia και η Genesis.

6. Ford, 2,9 εκατ. πωλήσεις

Η Ford εμφάνισε τους πρώτους έξι μήνες του 2018 6,4% πτώση πωλήσεων συγκριτικά με πέρυσι. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση κατά 37,7% των πωλήσεων της Ford στην αγορά της Κίνας. Στη Ford ανήκει και η Lincoln.

7. FCA, 2,5 εκατ. πωλήσεις

Ελαφρά μείωση των πωλήσεων καινούριων Ι.Χ. κατά 0,8% σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2018 ο ιταλοαμερικανικός όμιλος με μέλη τις Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Jeep, Maserati, Abarth, Chrysler, Dodge και RAM.

8. Ηοnda, 2,3 εκατ. πωλήσεις

Οι Ιάπωνες είχαν μόνον 0,4% άνοδο πωλήσεων το εφετινό εξάμηνο και έπεσαν μία θέση χαμηλότερα σε σχέση με τον Μάιο. Στη Honda ανήκει και η Acura, που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αμερική.

9. PSA, 2,3 εκατ. πωλήσεις

Οι Γάλλοι είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 2,9% το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Ο όμιλος PSA περιλαμβάνει τις μάρκες Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall.

10. Daimler, 1,4 εκατ. πωλήσεις

Ο premium αυτοκινητοκατασκευαστής ταξινόμησε το πρώτο εφετινό εξάμηνο 5,5% περισσότερα Ι.Χ. σε σχέση με το 2017. Στον όμιλο της Daimler ανήκει μεταξύ άλλων η Smart.

Πηγή: www.reader.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!