5 κίνητρα, για να αρχίσεις να κάνεις –πάλι- ποδήλατο

Γιώργος Βαρίνος
5 κίνητρα, για να αρχίσεις να κάνεις –πάλι- ποδήλατο
Κατέβα από τον καναπέ και (ξαν)άρχισε το ποδήλατο. Δεν είναι μόδα, είναι υγεία και απόλαυση! Δες πέντε τρικ, που θα σου δώσουν επιπλέον κίνητρα, για να ανέβεις στη σέλα!

Ολες οι έρευνες – επιστημονικές και μη – επιβεβαιώνουν, ότι η ποδηλασία μας κάνει ευτυχισμένους! Επίσης, ο συνδυασμός καθημερινής κίνησης με υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλάζει στην κυριολεξία τη ζωή μας. Ωστόσο, αποτελεί μεγάλη απόφαση, να αλλάξουμε τον αναπαυτικό καναπέ με τη σέλα του ποδηλάτου και ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση, να το κάνουμε αυτό σε τακτική βάση και να το ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας. Δείτε λοιπόν πέντε τρικ, με τα οποία θα αποκτήσετε κίνητρο, για να ερωτευθείτε πάλι το ποδήλατο, όπως συνέβη σε όλους μας στα παιδικά μας χρόνια!

Αντάμειψε τον εαυτό σου με το αγαπημένο σου φαγητό

Σχεδόν όλοι βρισκόμαστε μόνιμα «σε διατροφή». Είτε πριν το καλοκαίρι, για να φτιάξουμε σώμα είτε μετά το καλοκαίρι για να χάσουμε τα κιλά των διακοπών, είτε πριν είτε κατόπιν…εορτής, η δίαιτα πάει σύννεφο. Κάνοντας χαλαρά ποδήλατο καίμε περίπου 5 θερμίδες το λεπτό και ταυτόχρονα αυξάνουμε τον μεταβολισμό μας. Με μία ωρίτσα ποδήλατο μπορούμε λοιπόν να αποτολμήσουμε να φάμε εκείνη την ημέρα χωρίς ενοχές το αγαπημένο μας παστίτσιο ή γλυκό, να πιούμε και μία μπυρίτσα το βράδυ, χωρίς να βρεθούμε εκτός διατροφικών πλάνων. Πόσο μάλλον, αν η…ποδηλατάδα μας γίνεται σταδιακά σε εντονότερους ρυθμούς και οι θερμίδες καίγονται γρηγορότερα.

Χρησιμοποίησε cool αξεσουάρ

Μία σικ αθλητική εμφάνιση και κάποια cool αξεσουάρ για ποδηλάτες, θα σας δώσουν επιπλέον κίνητρο, για να βγαίνετε με το ποδήλατο στους δρόμους. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως για παράδειγμα ένα ζευγάρι πολύχρωμες κάλτσες, ενώ διαλέξτε και ένα κράνος, που θα συνδυάζει τις σωστές προδιαγραφές με όμορφο look.

Απόλαυσε το μετά

Όσο δύσκολη είναι η απόφαση, να ανέβεις μετά από δεκαετίες πάλι στη σέλα, άλλο τόσο εκπληκτική είναι η αίσθηση μετά από κάποια ώρα ποδηλασίας. Η ποδηλασία αλλάζει την ψυχολογία μας, ανεβάζει τη διάθεση και λειτουργεί σαν το καλύτερο αντικαταθλιπτικό. Επίσης αυξάνει την αυτοεκτίμηση και μειώνει το καθημερινό στρες. Ερευνες, έχουν επιβεβαιώσει, ότι με μισή ώρα ποδηλασίας την ημέρα, νιώθουμε πλέον πιο όμορφα.

Σκέψου τα οφέλη για την υγεία σου

Η ποδηλασία αποτελεί μία διασκεδαστική εναλλακτική λύση για κίνηση, ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με δουλειές γραφείου. Μάλιστα, δεν συμβάλλει μόνον στην ενδυνάμωση των ποδιών, αλλά και άλλων μερών του σώματος, όπως των κοιλιακών, των μηρών, κλπ. Επίσης δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις, επειδή όλο το βάρος μας μεταφέρεται από το ποδήλατο.

Βάλε το ποδήλατο στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της ποδηλασίας, είναι ότι μπορείς να την εντάξεις εύκολα στην καθημερινότητά σου. Όρισε για παράδειγμα μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας σου, κατά την οποία θα κάνεις διάφορες δουλειές (π.χ. ψώνια) ή θα πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατο. Είναι ευκολότερο να συνηθίσεις πάλι το ποδήλατο, όταν καθορίσεις μέσα στην εβδομάδα μία «ημέρα ποδηλάτου», ακόμη και αν πρόκειται για μία συμφωνία μόνον με εσένα και τον…εαυτό σου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!