Οι δέκα μάρκες αυτοκινήτων με το πιο «δυνατό» Instagram! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι δέκα μάρκες αυτοκινήτων με το πιο «δυνατό» Instagram! (pics)
Το Instagram κερδίζει συνεχώς περισσότερους χρήστες και δημοτικότητα, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες εταιρείες... παίζουν την καλύτερη μπάλα, με τα περισσότερα hashtags!

Σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν φτάσει σε ένα σημείο να αποτελούν ολόκληρο κομμάτι μιας εταιρείας αφού μέσα από αυτά μπορούν να διαφημιστούν, να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να ενημερώνουν ακόμη καλύτερα τους ακόλουθούς τους.

Το Instagram έχει φωτογραφική φύση, οπότε είναι ο,τι πρέπει για να προβάλλει αυτοκίνητα, βίντεο και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για ένα μοντέλο! Παράλληλα το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κερδίζει ακόμη περισσότερους χρήστες και γίνεται όλο και πιο «μεγάλο».

Οι εταιρείες επενδύουν σε αυτό και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους τα τελευταία χρόνια, συγκριτικά με παλαιότερα, είναι εντυπωσιακό. Όσοι χρησιμοποιούν πολύ το Instagram και για πολύ καιρό, θα το έχουν διαπιστώσει!

Ποιες είναι όμως οι μάρκες αυτοκινήτων με την πιο έντονη «παρουσία»; Η εταιρεία χρονομίσθωσης (Leasing) αυτοκινήτων OSV, που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύλλεξε στοιχεία για τις φίρμες με τον μεγαλύτερο αριθμό hashtag στο Instagram και τα αποτελέσματα, αναλύονται παρακάτω!

1) BMW

H BMW είναι η δημοφιλέστερη εταιρεία στον κόσμο του Instagram. Συνολικά 28 εκατομμύρια hashtags τη φέρνουν στην πρώτη θέση και για αυτό φυσικά παίζει τεράστιο ρόλο η μεγάλη γκάμα σπορ μοντέλων M που διαθέτει!

2) Honda

Η Honda πάντα ήταν μια φίρμα που ακολουθούσε πιστά τις τάσεις της εποχής και ισχύει το ίδιο και για το Instagram. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, την έχει βοηθήσει το γεγονός ότι τα μοντέλα της είναι πολύ δημοφιλή στη «σκηνή» των βελτιωμένων αυτοκινήτων και αναφέρονται συχνά σε hashtags. 21,8 εκατομμύρια ο συνολικός αριθμός τους.

3) Ford

Η Μπλε Οβάλ εταιρεία έχει αναγνωρίσει τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εδώ και πολλά χρόνια. Βασίζει ολόκληρες καμπάνιες σε αυτά και έχει 16 εκατομμύρια καταχωρήσεις σε hashtags! Η Mustang είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της στο Instagram με το hashtag #FordMustang να έχει 1,3 εκατομμύρια καταχωρήσεις.

4) Audi

Και η Audi είναι μια μάρκα που πάει πολύ καλά στο Instagram. Η ευρεία γκάμα σπορ μοντέλων της έχει παίξει το ρόλο της, για να φτάσει η φίρμα από το Ίνγκολσταντ τα 13,2 εκατομμύρια hashtags συνολικά!

5) Ferrari

Από τις εταιρείες που «παίζουν» στο χώρο των supercars, η Ferrari παίρνει πρωτιά. Στη γενική κατάταξη, είναι πέμπτη. Μπορεί η γκάμα των μοντέλων της να μην είναι μεγάλη, όμως το γεγονός ότι μιλάμε για αυτοκίνητα όπως οι Ferrari, «τραβάει» πολύ στο Instagram και της έχει δώσει συνολικά 13,1 εκατομμύρια hashtags.

6) Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz έχει μια πολύ μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων και μαζί με αυτά, έχει και πολλά γρήγορα μοντέλα στην γκάμα της με τα διακριτικά AMG. Οι πολλές εκδόσεις λοιπόν τη βοηθούν να ανέβει πολύ ψηλά στις καταχωρήσεις των hashtags της στο Instagram! 13 εκατομμύρια είναι το σύνολο.

7) Toyota

Τα Toyota μπορεί να μην είναι τα πιο σπορ αυτοκίνητα στον πλανήτη όμως οι τρομερά υψηλές πωλήσεις της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αρκετές για να την «ανεβάσουν» και στο Instagram. Η έβδομη θέση, για μια τέτοια φίρμα είναι πολύ καλό αποτέλεσμα! 12,6 εκατομμύρια hashtags υπάρχουν συνολικά και με τη νέα Supra, περιμένουμε ακόμη περισσότερα.

8) Porsche

Μια εταιρεία με το DNA της Porsche είναι δεδομένο ότι θα πρωταγωνιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα hashtags που αναφέρονται σε αυτή είναι συνολικά 11,4 εκατομμύρια και το μοντέλο με τις περισσότερες καταχωρήσεις είναι φυσικά η 911, με 1,3 εκατομμύρια μόνη της.

9) Lamborghini

Με μόλις τρία μοντέλα στην γκάμα της (Huracan, Aventador, Urus) η Lamborghini καταφέρνει να μπει στη δεκάδα των πιο «δυνατών» εταιρειών στο Instagram. Αυτό γίνεται επειδή κατασκευάζει μερικά από τα καλύτερα supercars της αγοράς τόσο στη σημερινή εποχή, όσο και παλαιότερα. 10,4 εκατομμύρια είναι οι συνολικές αναφορές σε hashtags.

10) Jeep

Η Jeep κατασκευάζει σκληροτράχηλα τετρακίνητα μοντέλα κατά κύριο λόγο και για αυτό είναι πολύ δημοφιλής στο Instagram. Οι φωτογραφίες της συνδυάζονται με πανέμορφα φυσικά τοπία, που μπορείς να εξερευνήσεις με ένα τέτοιο όχημα και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο προσόν της! 10 εκατομμύρια αναφορές σε hashtags είναι ένας εξαιρετικός αριθμός και το δημοφιλέστερο μοντέλο της είναι το Wrangler με 1,5 εκατομμύριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!