8 μοντέλα με χώρες κατασκευής, που αιφνιδιάζουν

Gazzetta team
8 μοντέλα με χώρες κατασκευής, που αιφνιδιάζουν
Οι Porsche δεν είναι πάντα «made in Germany» ούτε κατασκευάζονται όλα τα ΜΙΝΙ στην Αγγλία. Δείτε οκτώ μοντέλα, τα οποία παράγονται σε χώρες, που δεν το περιμέναμε.

Οι καιροί, που τα γερμανικά αυτοκίνητα παράγονταν αποκλειστικά στη Γερμανία, τα γαλλικά στη Γαλλία και τα ιαπωνικά στην Ιαπωνία, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κάθε μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων διατηρεί εργοστάσια σε πολλές χώρες, μάλιστα κάποιες φορές παράγεται το ίδιο μοντέλο σε διαφορετικά κράτη. Εμείς επιλέξαμε οκτώ μοντέλα, που τα έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με συγκεκριμένες χώρες καταγωγής, όμως κατασκευάζονται σε άλλα κράτη.

Porsche Cayenne, Σλοβακία

Μέχρι πρόσφατα κατασκευαζόταν η ανανεωμένη Cayenne στην έδρα της Porsche, το Τσουφενχάουζεν της Γερμανίας. Όμως η τρέχουσα τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV παράγεται πλέον αποκλειστικά στη Σλοβακία και μάλιστα στο ίδιο εργοστάσιο με τη Bentley Bentayga και τα Audi Q7 και Q8.

Jaguar E-Pace, Αυστρία

Όταν δεν επαρκούν οι εγκαταστάσεις, τότε μεταφέρεις την παραγωγή αλλού. Αυτό έκανε η Jaguar με ένα μέρος της παραγωγής της, που πραγματοποιείται από την Magna Steyr στην Αυστρία. Εκτός από την Jaguar E-Pace κατασκευάζεται στο Γκρατς και η ηλεκτροκίνητη I-Pace, ενώ η Magna Steyr παράγει εκτός των άλλων και τη Mercedes G-class.

Honda Civic, Μεγάλη Βρετανία

Το Civic κυκλοφορεί ως σεντάν, κουπέ και πεντάθυρο χάτσμπακ. Οι δύο πρώτες εκδόσεις παράγονται στις ΗΠΑ ή στον Καναδά, όμως το δημοφιλές πεντάθυρο προέρχεται από το εργοστάσιο του Σουίντον στην Αγγλία. Το ίδιο ισχύει και για το εκρηκτικό Honda Civic Type R.

Ford EcoSport, Ρουμανία

Η Ford εξέλιξε το EcoSport για την αγορά της Λατινικής Αμερικής και το κατασκεύαζε στη Βραζιλία, όμως από το 2014 κυκλοφορεί με επιτυχία και στην Ευρώπη. Αρχικά ερχόταν στη Γηραιά Ήπειρο από τη μονάδα παραγωγής της Ford στην Ινδία, όμως από τον προηγούμενο χρόνο παράγεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, όπου έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία μεγάλες επενδύσεις.

Τοyota CH-R, Τουρκία

Το υβριδικό SUV της Toyota τα πηγαίνει πολύ καλά εμπορικά και προέρχεται από το εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στο Ανταπαζάρι της Τουρκίας. Στην ίδια μονάδα παράγονται και τα μοντέλα Versa και Corolla, ενώ μέχρι σχετικά πρόσφατα και το Auris.

Μercedes GLC, Φινλανδία

Η GLC αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένη, ώστε δεν επαρκούσε η αρχική μονάδα παραγωγής της. Ετσι κατασκευάζεται εκτός από τη Γερμανία και στο εργοστάσιο της Valmet Automotive στο Ουσικαουπούνκι της Φινλανδίας. Η πρώην θυγατρική της Saab κατασκευάζει επίσης τη Mercedes A-class, ενώ εκεί φτιαχνόταν μέχρι το 2012 και το Fisker Karma.

ΜΙΝΙ Countryman

H μεγάλη ζήτηση για ΜΙΝΙ προκάλεσε συνθήκες ασφυξίας στο εργοστάσιο της μάρκας στην Οξφόρδη της Μεγάλης Βρετανίας. Γι αυτό και το crossover MINI Countryman, όπως επίσης το MINI Cabrio παράγονται από την VDL NedCar στο Μπορν της Ολλανδίας.

Μitsubishi Space Star, Tαϊλάνδη

Ο μικρός Ιάπωνας είναι τελικά…Ταϊλανδός. Το Space Star αποτελεί ένα παγκόσμιο μοντέλο για τη Mitsubishi, καθώς κυκλοφορεί απαράλλαχτο σε όλον τον πλανήτη, ενώ παράγεται στο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας, που βρίσκεται στο Τσον Μπουρί της Ταϊλάνδης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!