«Τέλος» στα γυρισμένα χιλιόμετρα βάζουν τα ΚΤΕΟ

Πέτρος Σηφαλάκης
«Τέλος» στα γυρισμένα χιλιόμετρα βάζουν τα ΚΤΕΟ
Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους και θα προσπαθήσουν να «φρενάρουν» εμπόρους και ιδιώτες από το κατέβασμα χιλιάδων χιλιομέτρων.

Η «μάστιγα» της αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι τα γυρισμένα χιλιόμετρα και για να μπει μια... τάξη, τα ΚΤΕΟ παίρνουν τα μέτρα τους. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι θα γίνονται αυστηρότεροι και οι βεβαιώσεις των τεχνικών ελέγχων θα δίνονται μόνο ύστερα από διασταύρωση των πληροφοριών με τον προηγούμενο, εφόσον υπάρχει.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στη Sportingbet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας*. * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις (21+)

Τα χιλιόμετρα που γράφονται στον χιλιομετρητή θα αποθηκεύονται με τα στοιχεία του οχήματος και για να περάσει το αυτοκίνητο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα περισσότερο από αυτά, ειδάλλως θα κρατούνται για να «ερευνηθεί» η υπόθεση και δεν θα είναι δυνατόν να κυκλοφορήσουν. Τα μεταχειρισμένα εισαγωγής επίσης θα ελέγχονται με τον ίδιο τρόπο.

Τα ΚΤΕΟ θα συνεργαστούν με εκείνα των άλλων χωρών και θα ανταλλάσσονται δεδομένα, για τον περιορισμό του φαινομένου των γυρισμένων χιλιομέτρων. Σίγουρα ούτε με αυτό τον τρόπο δεν μπορούμε να «σιγουρέψουμε» τα χιλιόμετρα ενός αυτοκινήτου, όμως μας δίνει ένα επιπλέον στοιχείο αν «βρωμάει» η υπόθεση.

Αν τα αναγραφόμενα χιλιόμετρα είναι παράλογα κοντά με εκείνα του προηγούμενου τεχνικού ελέγχου και αν υπάρχουν και κάποια άλλα στοιχεία που να δείχνουν πως το όχημα μπορεί να έχει περισσότερα, τότε ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να καταλάβει πως κάτι παίζεται και να ψάξει για κάτι άλλο.

Επίσης, δεν θα είναι δυνατόν να κατέβουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα όπως συχνά γίνεται και θα περιορίζονται σε μερικές δεκάδες. Εννοείται ότι και πάλι θα χρειάζεται εξονυχιστικός έλεγχος και μεγάλη προσοχή για να μη βγει... μάπα το καρπούζι στη συνέχεια, όμως πλέον οι περισσότεροι που πάνε να αγοράσουν μεταχειρισμένο είναι υποψιασμένοι και δεν αγοράζουν με «κλειστά μάτια» όπως γινόταν κάποτε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!