Τα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων το 2018 (pics)

Gazzetta team
Τα 10 αγαπημένα SUV των Ελλήνων το 2018 (pics)
Η κατηγορία των SUV αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στην παγκόσμια αγορά, αλλά και στην ελληνική. Ποια όμως είναι τα δημοφιλέστερα φέτος;

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως η πιο δημοφιλής κατηγορία είναι αυτή των supermini, ωστόσο δεν είναι η μόνη που πουλάει πολύ καλά.

Σε ένα έτος που η αγορά έχει ανακάμψει ελαφρώς και αναμένεται, μετά από χρόνια, να «σπάσει» το φράγμα των 100.000 ταξινομήσεων, τα SUV έχουν ένα πολύ ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς που μας δείχνει πως τα «αγαπάμε» ιδιαίτερα.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα δέκα δημοφιλέστερα για το πρώτο πεντάμηνο του 2018, με στοιχεία από το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκίνητων.

10) Volkswagen T-Roc

Ταξινομήσεις: 430

Το νέο και ωραίο SUV της Volkswagen έχει νεανικό χαρακτήρα και σύγχρονους κινητήρες, που ξεκινούν από τα μόλις 1.000 κυβικά. Έχει καταφέρει να τα πάει αρκετά καλά στη χώρα μας και καταφέρνει να μπει στην κορυφαία δεκάδα.

9) Peugeot 2008

Ταξινομήσεις: 438

Κρατάει... χρόνια η κολόνια του Peugeot 2008 καθώς βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα πιο καλοπουλημένα SUV στην Ελλάδα. Σύμμαχός του ο πλήρης εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις και οι αποδοτικοί κινητήρες PureTech και BlueHDi που συνδυάζεται.

8) Mercedes-Benz GLA

Ταξινομήσεις: 458

Ένα premium SUV, καταφέρνει να μπει στην πιο δημοφιλή δεκάδα της κατηγορίας στην ελληνική αγορά! Όχι άδικα φυσικά, αφού η GLA της Mercedes-Benz δεν βασίζεται μόνο στο... σήμα της, αλλά στον γενικότερα ολοκληρωμένο της χαρακτήρα.

7) Peugeot 3008

Ταξινομήσεις: 484

Με φουτουριστικό ντιζάιν μέσα-έξω, υψηλό τεχνολογικό επίπεδο και βραβευμένους κινητήρες στην γκάμα του, η συνταγή του 3008 μόνο επιτυχημένη θα μπορούσε να ήταν. Σε όλα αυτά, προσθέστε και τους μεγάλους χώρους και έχουμε ένα πλήρες από κάθε άποψη SUV.

6) Suzuki Ignis

Ταξινομήσεις: 509

Μικρό στο μάτι, μεγάλο στις... πωλήσεις το Suzuki Ignis. Η χαμηλή του τιμή, μαζί με τις «μαζεμένες» εξωτερικές του διαστάσεις και την επιλογή τετρακίνητων εκδόσεων, κέρδισαν το ελληνικό αγοραστικό κοινό και αυτό αποτυπώνεται στις συνολικές του ταξινομήσεις.

5) Suzuki Vitara

Ταξινομήσεις: 526

Ακόμη ένα SUV της Suzuki στη λίστα με τα δημοφιλέστερα SUV και δεν είναι άλλο από το διαχρονικό Vitara. Το μοντέλο, υπάρχει καιρό στην αγορά όμως η υψηλή σχέση τιμής-αξίας που το συνοδεύει, το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή.

4) Volkswagen Tiguan

Ταξινομήσεις: 569

Η δεύτερη γενιά του επιτυχημένου κόμπακτ SUV της Volkswagen διαγράφει μια εξαιρετική πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα. Συνοδεύεται από μπόλικη τεχνολογία και κινητήρες τελευταίας εσοδείας του Volkswagen Group.

3) BMW X1

Ταξινομήσεις: 648

Πραγματικά απίστευτο, που ένα πολυτελές SUV όπως η BMW X1 μπαίνει ανάμεσα στα τρία δημοφιλέστερα της κατηγορίας στην ελληνική αγορά! Το μοντέλο της BMW έχει πολυτέλεια, ευχάριστη οδική συμπεριφορά και κύρος, οπότε για αυτό και κέρδισε το αγοραστικό κοινό.

2) Toyota C-HR

Ταξινομήσεις: 663

Η κατηγορία των B-Segment SUV αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και το Toyota C-HR, που ανήκει σε αυτή, καταφέρνει να τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά στις πωλήσεις. Έχει ιδιαίτερη αισθητική που σίγουρα ξεχωρίζει και στα συν, είναι η ύπαρξη υβριδικής έκδοσης στην γκάμα.

1) Nissan Qashqai

Ταξινομήσεις: 1.317

Ο απόλυτος «πρωταθλητής» πωλήσεων στα SUV στην Ελλάδα είναι το Nissan Qashqai. Το μοντέλο πρόσφατα ανανεώθηκε και απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, ενώ η διαφορά του από το δεύτερο δείχνει πόσο πολύ αρέσει στους Έλληνες αγοραστές. Αναμφίβολα, μια από τις καλύτερες προτάσεις!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!