«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα

Gazzetta team
«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα
Την έκτη ακριβότερη τιμή ανά λίτρο βενζίνης μεταξύ 167 χωρών σε όλον τον κόσμο έχει η πατρίδα μας παρά την οικονομική κρίση, που την μαστίζει.

Με τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης των 95 οκτανίων να διαμορφώνεται στα 1,596€ ανά λίτρο, η χώρα μας πιάνει «ταβάνι» στον παγκόσμιο... τιμοκατάλογο καυσίμων, παρά την οικονομική ύφεση. Μάλιστα δεν λείπουν οι περιπτώσεις που η τιμή του λίτρου σκαρφαλώνει ακόμη υψηλότερα, όπως για παράδειγμα στις Κυκλάδες που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1,9€!

Όλα αυτά είναι ακόμη πιο εξωπραγματικά, αν αναλογιστούμε πως το μηνιαίο εισόδημα ενός Έλληνα έχει συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία οκτώ χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Έτσι ανάμεσα σε 167 χώρες, η Ελλάδα είναι η έκτη ακριβότερη στην τιμή του λίτρου και ξεπερνά τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες!

Για τις τελευταίες ανατιμήσεις των καυσίμων, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο, η οποία πλήττει σαφώς και την Ελλάδα. Την περασμένη τετάρτη σημειώθηκε αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 3% διαμορφώνοντας την υψηλότερη που έχουμε δει τα τελευταία τριάμισι χρόνια και αυτό επηρεάστηκε από την απόφαση του Λευκού Οίκοι να αποχωρήσει από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!