Οι κλοπές οχημάτων «άνθισαν» το 2017 στην Ελλάδα

Gazzetta team
Οι κλοπές οχημάτων «άνθισαν» το 2017 στην Ελλάδα
30% περισσότερες κλοπές τροχοφόρων συγκριτικά με το 2016 σημειώθηκε στη χώρα μας πέρυσι, μάλιστα στο στόχαστρο των κλεφτών έχουν μπει εκτός από τα καινούρια και τα παλιά αυτοκίνητα, που διαλύονται και γίνονται ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, το 2017 είχαμε μια πολύ μεγάλη αύξηση στις κλοπές οχημάτων. Το 2016, σημειώθηκαν 26.180 κλοπές και ο αντίστοιχος αριθμός για το περασμένο έτος ήταν 34.026, δηλαδή 30% μεγαλύτερος!

Πλέον, γνωρίζουμε ότι οι κλοπές στο μεγαλύτερο βαθμό τους γίνονται από καλά οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες προμηθεύονται εξοπλισμούς αξίας χιλιάδων ευρώ που τους επιτρέπουν να παρακάμπτουν τα εργοστασιακά συστήματα ασφαλείας των οχημάτων και να τα κλέβουν με χαρακτηριστική άνεση, σε μερικά μόλις λεπτά.

Ο βασικός σκοπός τους είναι το λαθρεμπόριο ανταλλακτικών, με συνεργεία, φανοποιεία, επιχειρήσεις πώλησης ανταλλακτικών και εμπορίας αυτοκινήτων γενικότερα να εμπλέκονται στη διακίνησή τους, δημιουργώντας ένα κύκλωμα με τεράστια κέρδη.

Σε ο,τι αφορά τις περιοχές της Ελλάδας που γίνονται οι περισσότερες κλοπές, τα αποτελέσματα είναι τα αναμενόμενα. Η Αττική, έχει την πρώτη θέση με 19.714 κρούσματα από τον συνολικό αριθμό των 34.026 και η Θεσσαλονίκη βρίσκεται δεύτερη, όμως με σημαντικά λιγότερες περιπτώσεις, στις 3.370.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!