Η θερινή ώρα κάνει κακό στην οδική ασφάλεια

Gazzetta team
Η θερινή ώρα κάνει κακό στην οδική ασφάλεια
Ψήφισμα υπέρ της διερεύνησης των συνεπειών της αλλαγής της ώρας, πέρασε την Ευρωβουλή καθώς οι ευρωβουλευτές θεωρούν πως η θερινή ώρα βλάπτει την οδική ασφάλεια.

Πολλαπλούς τομείς της ζωής μας πλήττει η αλλαγή της ώρας σε θερινή, σύμφωνα με μια μερίδα ευρωβουλευτών, οι οποίοι αιτήθηκαν συζήτηση επ’ αυτού στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε και ακολούθησε ψήφισμα για τη διερεύνηση των συνεπειών της αλλαγής της ώρας.

Οι ευρωβουλευτές μάλιστα ζήτησαν εφόσον χρειαστεί να παρουσιαστεί σχέδιο από την Κομισιόν ώστε να υπάρξει αναθεώρηση της οδηγίας για τη συνήθεια που υπάρχει να αλλάζουμε των ώρα σε θερινή. Το όλο θέμα υποκίνησαν με τα αιτήματά τους Φινλανδοί ευρωβουλευτές και τελικά 384 ψήφοι συγκεντρώθηκαν υπέρ του ψηφίσματος και 153, κατά. Οι Φινλανδοί υποστήριξαν πως η πρακτική αλλαγής της ώρας πλήττει την υγεία του ανθρώπου, την παραγωγικότητα στην εργασία και την γεωργία καθώς και την οδική ασφάλεια. Περισσότερες λεπτομέρειες πάντως για το πως πλήττεται η οδική ασφάλεια αλλά και τα υπόλοιπα δεν δόθηκαν κατά τη συζήτηση.

Η άλλη πλευρά ωστόσο των ευρωβουλευτών, επιχειρηματολόγησαν υπέρ της αλλαγής της ώρας λέγοντας πως βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην οδική ασφάλεια, καθώς με λιγότερο σκοτάδι συμβαίνουν λιγότερα τροχαία ατυχήματα. Την συνήθεια της αλλαγής της ώρας την έχουν σταματήσει μέχρι τώρα η Ρωσία, η Τουρκία, η Λευκορωσία και η Ισλανδία, μεταξύ άλλων χωρών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!