Σοκαριστικό video από crash test με ανθρώπους (vid)

Gazzetta team
Σοκαριστικό video από crash test με ανθρώπους (vid)
Κάποτε τα crash tests γίνονταν με ανθρώπους, αληθινούς ανθρώπους που ρίσκαραν για να εξετάσουν την αποτελεσματικότητα μιας ζώνης ασφαλείας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 70 και αρχές της δεκαετίας του 80 στην Αμερική είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους οι κούκλες με αισθητήρες που χρησιμοποιούνταν για τις δοκιμές των προσκρούσεων ασφαλείας. Παρόλα αυτά στην Ευρώπη τα πράγματα ήταν διαφορετικά και οι δοκιμές ασφαλείας διεξάγονταν με αληθινούς ανθρώπους.

Στη Γερμανία με την αυτοκινητοβιομηχανία να είναι ήδη σε προχωρημένο επίπεδο και σε συνδυασμό με την ιδιοσυγκρασία των Γερμανών που είχαν την ασφάλεια στην πρώτη θέση ανάμεσα στις προτεραιότητές τους, οι εταιρείες είχαν αρχίσει να δοκιμάζουν τα αυτοκίνητά τους με ανθρώπους.

Κανονικές προσκρούσεις που ήταν σκηνοθετημένες ώστε να προσομοιάζουν όσο το δυνατόν πιο πιστά πραγματικές συνθήκες. Σύμφωνα δε με τον χρήστη του YouTube που έχει «ανεβάσει» το video, αυτό προέρχεται από μια τηλεοπτική εκπομπή των ΗΠΑ που δείχνει τις δοκιμές ασφαλείας στην αρχή και καταλήγει με αυτό το video για τη σημασία της ζώνης ασφαλείας.

Όσο και αν είναι αρκετά σεβαστό και εκτιμητέο το γεγονός πως οι άνθρωποι ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα για το κοινό καλό, οι εικόνες με το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται βάναυσα πάνω στο δέντρο και τον οδηγό να μορφάζει κρατώντας το κεφάλι του, είναι σοκαριστικές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!