Tα SUV νίκησαν για πρώτη φορά το VW Golf και την «παρέα του»

Gazzetta team
Tα SUV νίκησαν για πρώτη φορά το VW Golf και την «παρέα του»
Ετος – oρόσημο ήταν το 2017 για τη Γερμανία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία πουλήθηκαν περισσότερα SUV παρά compact μοντέλα, όπως VW Golf, Ford Focus, Opel Astra και Toyota Auris.

Oι Γερμανοί υπέκυψαν στη γοητεία των SUV και των οχημάτων εκτός δρόμου, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία κατέκτησε το 2017 για πρώτη φορά το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά αυτοκινήτου της χώρας. Μεγάλος ηττημένος είναι η μικρομεσαία κατηγορία με επιφανείς εκπροσώπους, όπως το VW Golf, το Peugeot 308 ή το Opel Astra, που κυριαρχούσε επί χρόνια στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές, πέρυσι ταξινομήθηκαν στη χώρα 820.552 SUV και τετρακίνητα οχήματα εκτός δρόμου, που ισοδυναμούν με ποσοστό αγοράς 23,8%. Η μικρομεσαία κατηγορία compact κατέγραψε 802.999 ταξινομήσεις και ποσοστό 23,3%, αφήνοντας έτσι για πρώτη φορά στην κορυφαία θέση τα SUV.

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στη Γερμανία 101 διαφορετικά μοντέλα SUV και 4Χ4 offroad, που αφήνουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στους κατασκευαστές από τα μικρομεσαία μοντέλα. Τα περισσότερα SUV πούλησε πέρυσι στη Γερμανία η Audi και την ακολούθησαν οι VW, Mercedes και BMW. Πολύ υψηλά ποσοστά πωλήσεων SUV εμφάνισαν εξάλλου η Nissan και η Mazda. Συγκεκριμένα, το 63% των καινούριων Nissan που ταξινομήθηκαν το 2017 στη Γερμανία ήταν SUV και 4X4, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Mazda ήταν 50%.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!