Τον Μάιο εισάγεται το νέο σύστημα εξέτασης οδηγών

Gazzetta team
Τον Μάιο εισάγεται το νέο σύστημα εξέτασης οδηγών
Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου πήρε το ισχύον καθεστώς εξετάσεων υποψηφίων οδηγών για την χορήγηση άδειας οδήγησης για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση στο νέο σύστημα.

Οι αλλαγές στο σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών για τη χορήγηση άδειας οδήγησης έχουν ήδη προαναγγελθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ωστόσο το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δίνει παράταση στο ισχύον καθεστώς μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Έτσι από τον Μάιο θα ισχύει το νέο σύστημα στις εξετάσεις που με βάση τις εξαγγελίες θα εξαλείφει το φαινόμενο του χρηματισμού από τον εξεταζόμενο προς τον εξεταστή. Αυτό θα επιτυγχάνεται με την απουσία οποιασδήποτε προσωπικής επαφής των δύο. Η εξέταση θα γίνεται με τον εξεταστή να βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο από όπου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία του οχήματος που οδηγεί ο εξεταζόμενος και να επισημαίνει τα λάθη που γίνονται. Ακολούθως θα αξιολογεί.

Πριν από αυτό το σημείο μάλιστα, όπως ορίζει το Υπουργείο θα ακολουθείται μια ψηφιοποιημένη διαδικασία κατά την οποία θα ελέγχεται αν ο υποψήφιος οδηγός έχει ολοκληρώσει επιτυχώς όλα τα στάδια, θεωρητικά και άλλα, ώστε να είναι σε θέση να εξεταστεί στην οδήγηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!