Οι 10 μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι Έλληνες το 2017 (pics)

Gazzetta team
Οι 10 μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι Έλληνες το 2017 (pics)
Ποιες εταιρείες κέρδισαν τον Έλληνα αγοραστή το 2017; Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, αποκαλύπτουν τις δέκα δημοφιλέστερες και δεν λείπουν και μερικές... εκπλήξεις!

Το 2017 έφερε μια μικρή ανάσα στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα και παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις νέων μοντέλων, που έφτασε στις περίπου 88.000 ταξινομήσεις συνολικά. Η αντίστοιχη τιμή για το 2016 ήταν σχεδόν 79.000 και για το 2015 ακόμη πιο κάτω, στις 75.805.

Η κατηγορία που και πάλι κέρδισε την προτίμηση των Ελλήνων ήταν αυτή των supermini, με πιο δημοφιλές μοντέλο τόσο ανάμεσα σε αυτά, όσο και στις συνολικές πωλήσεις να είναι για μια ακόμη χρονιά το Toyota Yaris.

Τα στοιχεία που δίνει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων φτάνουν μέχρι στιγμής έως και τον Νοέμβριο, ωστόσο η τελική εικόνα έχει διαμορφωθεί και μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την εικόνα της αγοράς. Παρακάτω, ακολουθούν οι δέκα μάρκες με τις περισσότερες πωλήσεις στους πρώτους έντεκα μήνες του 2017. Η σειρά ξεκινά από τη δέκατη και φτάνει έως και την πιο δημοφιλή εταιρεία.

10. Mercedes-Benz

Μια από τις εκπλήξεις στην ελληνική αγορά είναι η παρουσία της Mercedes στην κορυφαία δεκάδα πωλήσεων. Η φίρμα με σήμα το αστέρι πουλάει ποιοτικά και τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα που κατάφεραν να πείσουν το αγοραστικό κοινό στη χώρα μας και για αυτό, σημείωσε μια απόλυτα αξιόλογη πορεία μέσα σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης για την Ελλάδα.

9. Citroen

Η Citroen επανέφερε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στα αυτοκίνητά της και κέρδισε ακόμη μεγαλύτερο κοινό, που ψάχνει ένα ολοκληρωμένο αλλά και διαφορετικό όχημα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μοντέλα όπως το ολοκαίνουργιο C3, βοήθησαν στην πολύ καλή πορεία της εταιρείας και το 2018, με το νέο C4 Cactus, που το περιμένουμε σύντομα αλλά και το νέο C3 Aircross, που είναι ήδη εδώ, αναμένεται αντίστοιχα δυναμικό.

8. Hyundai

Το «άλμα» που έχει κάνει η Hyundai σε ο,τι αφορά την ποιότητα και την τεχνολογία των αυτοκινήτων της αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις της, σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα. Παράλληλα, το εξαιρετικό value for money που προσφέρουν, αλλά και η αξιοπιστία που συνοδεύουν το όνομά τους, τα κάνουν μια εξαιρετική πρόταση.

7. Suzuki

Το ιδιαίτερο νέο Ignis, μαζί με το ολοκληρωμένο και πολύ ικανό Swift, κολάκεψαν τις πωλήσεις της Suzuki φέτος στην Ελλάδα και την έφεραν στην έβδομη καλύτερη θέση των πωλήσεων. Παράλληλα, σημαντική ήταν η βοήθεια από την πλήρη γκάμα των SUV που προσφέρει η φίρμα, με μοντέλα σε διαφορετικές κατηγορίες τιμής αλλά και όγκου.

6. Fiat

Μιας και η ελληνική αγορά αυτοκινήτου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις των μοντέλων πόλης, η Fiat δεν θα μπορούσε να λείπει από την κορυφαία δεκάδα. Η ιταλική μάρκα αναγνώρισε την επιτυχία του 500, το οποίο προσφέρει σε διάφορες παραλλαγές (από κάμπριο έως SUV) και βέβαια, το νέο Tipo μαζί με το Panda, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανεβάσουν τη συνολική ζήτηση.

5. Peugeot

Με δελεαστικές και συμφέρουσες προωθητικές ενέργειες, αλλά και πολύ καλά αυτοκίνητα στην γκάμα της, η ελληνική αντιπροσωπεία της Peugeot κατάφερε να πλασαριστεί στην πέμπτη καλύτερη θέση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου. Το SUV 3008 δείχνει να αρέσει πολύ στη χώρα μας και οι «σταθερές δυνάμεις» της μάρκας (208, 308) παρέμειναν δημοφιλείς για ακόμη μια χρονιά.

4. Opel

Με πρωταγωνιστή το Corsa, που παραμένει ένα από τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, η Opel είχε μια πολύ καλή χρονιά στη χώρα μας και το 2017. Το νέο Insignia, αλλά και το «τρίο» των νέων SUV της (Crossland X, Mokka X, Grandland X) αναμένεται να προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη «ώθηση» πωλήσεων και το 2018.

3. Volkswagen

Η Volkswagen έχει ένα μοντέλο σχεδόν σε κάθε κατηγορία αυτοκινήτων και η πλήρης γκάμα της, αποδίδει τα μέγιστα και στις πωλήσεις. Μάλιστα, τα καλύτερα έρχονται για τη μάρκα αφού στο τέλος του 2017 παρουσιάστηκε το ολοκαίνουργιο Polo που παραδοσιακά, είναι ένα από τα πιο «δυνατά» μοντέλα της σε εμπορικό βαθμό, αλλά και το νέο T-Roc που είναι ένα δυναμικό SUV με διαφορετικό χαρακτήρα.

2. Nissan

Η Nissan ήρθε δεύτερη στις πωλήσεις στην Ελλάδα και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αυτοκίνητα όπως τα ανανεωμένα Qashqai / X-Trail, το ολοκαίνουργιο Micra και το πολύ ικανό Juke, την έφεραν σε αυτή τη θέση. Αξιόλογη πορεία είχε και το Pulsar, που «παίζει» στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία C των κόμπακτ οικογενειακών.

1. Toyota

Ο απόλυτος βασιλιάς στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι παραδοσιακά η Toyota και για μια ακόμη χρονιά, δεν βρέθηκε κάποιος να πάρει τα σκήπτρα. Το Yaris ήταν το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο ανεξαρτήτως κατηγορίας στη χώρα μας, το Auris ήταν πολύ ανταγωνιστικό και το νέο C-HR με τον ξεχωριστό χαρακτήρα του έπαιξε και αυτό το ρόλο του για την «πρωτιά». Τέλος, το Aygo στην κατηγορία μίνι, είχε εξαιρετική επιτυχία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!