Οι 8 ευρωπαϊκές χώρες που λατρεύουν τα ηλεκτρικά ΙΧ

Gazzetta team
Οι 8 ευρωπαϊκές χώρες που λατρεύουν τα ηλεκτρικά ΙΧ
Ποιες χώρες... βλέπουν μπροστά και προτιμούν ήδη από σήμερα την τεχνολογία του αύριο; Παρακάτω, ακολουθούν οι... πρωταθλήτριες στο κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σήμερα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο δημοφιλή από ποτέ. Σίγουρα έχουν ακόμη κάποια... μελανά σημεία, όπως ο χρόνος φόρτισης και η αυτονομία, όμως σύντομα όλα αυτά θα επιλυθούν και ήδη, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος.

Ποιες αγορές της Ευρώπης όμως τα αγοράζουν περισσότερο; Παρακάτω, ακολουθούν οι οκτώ χώρες που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά πώλησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι αριθμοί αφορούν τον Ιούλιο του 2017 και δεν υπολογίζουμε τον αριθμό πωλήσεων, αλλά το ποσοστό αυτών των μοντέλων στο συνολικό όγκο ταξινομήσεων.

Εδώ, να σημειώσουμε ότι οι καταναλωτές στις περισσότερες χώρες που υπάρχουν παρακάτω, έχουν διάφορα κίνητρα που δίνει το κράτος για να τα προτιμήσουν. Στην Ελλάδα, δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και για αυτό τον περασμένο Ιούλιο, μόλις 2 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έβγαλαν πινακίδες στη χώρα μας. Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι μιλάμε για τα αμιγώς ηλεκτρικά, χωρίς μοτέρ εσωτερικής καύσης κι όχι υβριδικά ή Plug-In Hybrids.

8) Ολλανδία

Το 1,7% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν τον Ιούλιο του 2017 στην Ολλανδία, ήταν ηλεκτρικά. Μιλάμε για 442 οχήματα, στο σύνολό τους.

7) Λουξεμβούργο

Η μικρή αγορά του Λουξεμβούργου κατάφερε να σημειώσει 1,7% επίσης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τον ίδιο μήνα ήταν 99.

6) Φινλανδία

Οι βόρειες χώρες αγαπούν ιδιαίτερα τα αυτοκίνητα που κινούνται με ρεύμα και αυτό αποδεικνύεται από αυτή τη λίστα. Στη Φινλανδία, το 2,0% των αυτοκινήτων του φετινού Ιουλίου ήταν τέτοια. Συνολικά, πουλήθηκαν 233.

5) Ελβετία

Ισοπαλία με τη Φινλανδία σημειώνει η Ελβετία στο ποσοστό πώλησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον 7ο μήνα του 2017. Όμως, η χώρα έχει μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων και έτσι, μιλάμε για 365 αυτοκίνητα.

4) Βέλγιο

2,3% των αυτοκινήτων που αγόρασαν οι Βέλγοι τον Ιούλιο, ήταν ηλεκτρικά. Συγκεκριμένα, τα προτίμησαν 1.179 καταναλωτές.

3) Σουηδία

Το 4,3% των Σουηδών που έφτασαν στις εκθέσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούλιο, αγόρασαν τελικά ηλεκτρικό μοντέλο. Ο αριθμός των τελικών πωλήσεων ήταν 1.174.

2) Ισλανδία

Η Ισλανδία αγαπά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτό φαίνεται μέσα από τις πωλήσεις τους στη χώρα. Το 9,0% των ταξινομήσεων του Ιουλίου ήταν ηλεκτρικά, δηλαδή 335 οχήματα.

1) Νορβηγία

Στη Νορβηγία, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Το 34,7% των οχημάτων που πουλήθηκαν τον Ιούλιο ήταν ηλεκτρικά, ένα ποσοστό που όχι μόνο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, αλλά στον κόσμο. Το ποσοστό αυτό, μεταφράζεται σε 3.968 αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!