Οκτώ αυτοκίνητα που «σπάνε ταμεία» στην Ελλάδα (pics)

Gazzetta team
Οκτώ αυτοκίνητα που «σπάνε ταμεία» στην Ελλάδα (pics)
Ποια μοντέλα αυτοκινήτων προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές; Μια λίστα με τα οκτώ πιο επιτυχημένα, από την αρχή του 2017 μέχρι και σήμερα αποκαλύπτει την αλήθεια!

Η αγορά αυτοκινήτων στην Ελλάδα μπορεί να έχει γνωρίσει σημαντική πτώση από τις «χρυσές» εποχές, πριν από περίπου μια δεκαετία, όμως φέτος είχε ανοδικές τάσεις και τα στοιχεία που δίνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων είναι ενθαρρυντικά. Μέσα από τα στατιστικά των πωλήσεων, ψάχνουμε για τα πιο εμπορικά μοντέλα του 2017 και συγκεντρώνουμε τα οκτώ δημοφιλέστερα, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Τα έξι από αυτά είναι super mini, κάτι που δεν μας έκανε καμία εντύπωση καθώς οι περισσότεροι Έλληνες που αγοράζουν αυτοκίνητο στρέφονται προς αυτά. Τα άλλα δύο, είναι ένα μίνι και ένα SUV, που κατάφεραν να κερδίσουν τους αγοραστές. Σημειώνουμε ότι οι μονάδες που αναγράφονται ξεκινούν από τον Ιανουάριο και τελειώνουν την τελευταία ημέρα του Οκτώβρη, του τελευταίου συμπληρωμένου μήνα δηλαδή. Δείτε τα αναλυτικά ακριβώς από κάτω!

Toyota Yaris

Μονάδες: 4.625

Με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, το Toyota Yaris είναι ο «βασιλιάς» των πωλήσεων στην Ελλάδα. Το ελληνικό αγοραστικό κοινό το προτιμά καθώς πρόκειται για ένα καλοκατασκευασμένο super mini, με μεγάλους χώρους, πλήρη εξοπλισμό και λογικές τιμές, μαζί με την αξιοπιστία που εγγυάται το όνομα Toyota. Οι τιμές του έχουν ως σημείο εκκίνησης τις 12.000€.

Opel Corsa

Μονάδες: 3.063

Μια παραδοσιακή δύναμη των super mini στην Ελλάδα είναι το Corsa και οι συμφέρουσες προσφορές που έβγαλε η ελληνική εισαγωγική εταιρεία της μάρκας το περασμένο διάστημα, απέδωσαν καρπούς. Έτσι το αυτοκίνητο βρίσκεται στη δεύτερη θέση, κάτι που δείχνει πολλά! Με μια ευρεία γκάμα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, οι τιμές του ξεκινούν από τις 11.400€.

Fiat Panda

Μονάδες: 2.782

Το φθηνό και ολοκληρωμένο Fiat Panda κατακτά μια θέση στο βάθρο των κορυφαίων από πλευράς πωλήσεων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς αφού πείθει το κοινό με τους χώρους και τον πολύπλευρο χαρακτήρα του. Είναι το μοναδικό μίνι που συναντάμε στην οκτάδα και αυτό παρά τα χρονάκια που έχει στην αγορά. Ο τιμοκατάλογος «ανοίγει» στις 10.600€.

Peugeot 208

Μονάδες: 2.591

Το γαλλικό super mini δεν είναι καινούργιο στην Ελλάδα όμως οι Έλληνες το προτιμούν χάρη στους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ που εφοδιάζεται, αλλά και την ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά του. Το Peugeot 208 καταφέρνει να είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από πολλές νεότερες προτάσεις αντίστοιχης κατηγορίας τιμής. Θα το βρείτε από 12.900€, ενώ συνοδεύεται από ελκυστικές προσφορές και χρηματοδοτικά προγράμματα.

Nissan Micra

Μονάδες: 2.590

Μια ανάσα πίσω από το Peugeot 208 και συγκεκριμένα, για μία ταξινόμηση, βρίσκεται το ολοκαίνουργιο Nissan Micra. Όπως και στις υπόλοιπες αγορές έτσι και στην Ελλάδα, οι αγοραστές εκτίμησαν το επιτέλους όμορφο ντιζάιν του νέου μοντέλου σε συνδυασμό με τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του που το κάνει μια από τις καλύτερες προτάσεις στην κλάση. Από 12.690€.

Volkswagen Polo

Μονάδες: 2.214

Το ποιοτικό μικρό της Volkswagen ανανεώθηκε και αυτό έδωσε μια ώθηση πωλήσεων στο αυτοκίνητο, καθώς τον τελευταίο καιρό σημείωνε μια πτωτική πορεία. Η νέα γενιά βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς και άλλαξε σε εμφάνιση, ενώ εκτός από τα βενζίνη και ντίζελ σύνολα, θα εφοδιαστεί και με ένα βενζίνης-φυσικού αερίου. Οι τιμές ξεκινάνε από τις 13.400€.

Renault Clio

Μονάδες: 2.200

Άλλος ένας παραδοσιακός «παίκτης» στην κορυφή των πωλήσεων στην Ελλάδα είναι το Renault Clio. Το ελαφρύ face lift που δέχτηκε πριν από μερικούς μήνες το φρέσκαρε στα μάτια των αγοραστών και αυτό ήταν αρκετό για να συνεχίσει την καλή πορεία του, που παραδοσιακά διαγράφει από τότε που παρουσιάστηκε η τέταρτη γενιά. Η Renault ζητά από 11.860€.

Nissan Qashqai

Μονάδες: 2.159

Ανάμεσα στα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα του 2017 στην Ελλάδα, συναντάμε και ένα SUV! Το δημοφιλές Nissan Qashqai δείχνει τη δυναμική του και στη χώρα μας και κάνει τη Nissan τη μόνη φίρμα με δύο μοντέλα στην κορυφαία οκτάδα. Πρόσφατα δέχτηκε ένα facelift που το φρέσκαρε στα σημεία ακριβώς που έπρεπε, για να συνεχίσει να βρίσκεται ακλόνητο στο θρόνο του. O τιμοκατάλογος ανοίγει στις 19.190€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!