Πώς θα είναι το επόμενο VW Golf

Gazzetta team
Πώς θα είναι το επόμενο VW Golf
Το Golf όγδοης γενιάς θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019, ενώ θα ακολουθήσει τη συνταγή της σχεδιαστικής μετεξέλιξης και όχι της ρήξης με το παρελθόν.

Η VW εξελίσσει με εντατικούς ρυθμούς το νέο Golf. Το μοντέλο όγδοης γενιάς θα αποκαλυφθεί επίσημα το φθινόπωρο του 2019 στη Διεθνή Εκθεση της Φρανκφούρτης και αμέσως μετά θα λανσαριστεί στην αγορά. Το best seller της γερμανικής μάρκας δεν θα διαφοροποιηθεί ριζικά από το προηγούμενο, όσον αφορά στον σχεδιασμό του, εφαρμόζοντας έτσι μία λογική ήπιας μετεξέλιξης. Αυτό αποτυπώνεται και στα ψηφιακά σκίτσα της Reichel Car Design, με τα οποία εικονογραφείται το ρεπορτάζ μας.

Το νέο αμάξωμα, που θα κυκλοφορήσει σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδοχές, θα διαθέτει πάντως λιγότερες καμπύλες και εντονότερες γωνίες και ακμές. Ταυτόχρονα θα αυξηθεί το μήκος και το πλάτος του, ενώ θα χαμηλώσει το ύψος του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός δυναμικότερου και νεανικότερου προφίλ. Σε αυτό θα συμβάλλουν επίσης τα φαρδύτερα κολονάκια και τα χαρακτηριστικά «νεύρα» στα πλευρά του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό θα προβλέπονται αποκλειστικά ψηφιακά όργανα και προηγμένα συστήματα πολυμέσων με αναβαθμισμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενώ θα επικρατεί μεγαλύτερη ευρυχωρία.

Η βασική έκδοση θα εφοδιάζεται με τον γνωστό, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα ενός λίτρου 1.0 TSI, που θα αποδίδει 95 και 116 ίππους, ενώ το Golf GTI θα αποδίδει 245 ίππους και πιθανότατα γύρω στους 300 στην ειδική έκδοση Performance. Το επόμενο VW Golf R θα εφοδιαστεί με ένα νέο μοτέρ Biturbo VR6 χωρητικότητας τριών λίτρων με 400 άλογα, ενώ θα υπάρξει και ήπια υβριδική έκδοση.

Αντίθετα δεν πρόκειται να λανσαριστεί το Golf της όγδοης γενιάς ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, καθώς η VW ετοιμάζει για τα μελλοντικά μοντέλα της με τη συγκεκριμένη τεχνολογία δικές τους πλατφόρμες αποκλειστικής χρήσης μόνον από αυτά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!