H Harman παρουσίασε την οθόνη οροφής!

Gazzetta team
H Harman παρουσίασε την οθόνη οροφής!
Επειδή δεν μας έφταναν οι οθόνες στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα, στα όργανα πίσω από το τιμόνι, η Harman λανσάρει τώρα την οθόνη οροφής…

Παρατηρώντας ελάχιστες από τις παρουσιάσεις της φετινής CES στο Λας Βέγκας ακόμη και οι πιο αδαείς θα έχουν καταλάβει πως σε μερικά χρόνια δεν θα οδηγούμε τα αυτοκίνητά μας. Θα μας μεταφέρουν αυτά, με τρόπο που μπορεί να φαντάζει τρομακτικός, αλλά μελετάται εξαντλητικά τα τελευταία χρόνια και τα πρώτα παραδείγματα τα βλέπουμε ήδη.

Στο πλαίσιο αυτό η… εφεύρεση της οθόνης οροφής δεν μοιάζει και τόσο ανόητη, όσο θα ήταν αν την εξέταζε κάποιος με τα δεδομένα του 2000. Η εταιρεία που ανήκει στην Samsung και έχει μεγάλη εξειδίκευση στον ήχο και τα συστήματα ψυχαγωγίας παρουσίασε φέτος την MoodRoof. Πρόκειται για μια οθόνη που καλύπτει τον ουρανό του αυτοκινήτου για να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για τους επιβάτες.

Η MoodRoof είναι κομμάτι του Moodscape το οποίο αναλόγως με τη διάθεση των επιβατών, τη διαδρομή που ακολουθούν και τον προορισμό που έχουν επιλέξει θα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες χαλάρωσης. Στόχος είναι η ξεκούραστη και χωρίς άγχος μετακίνηση και εδώ που τα λέμε δεν υπάρχουν και πολλά πιο αγχωτικά πράγματα από το να σε πηγαίνει κάπου το αμάξι από μόνο του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!