Τιμωρία Λεκλέρ και Ferrari για τη σύγκρουση με τον Φερστάπεν

Gazzetta team
Τιμωρία Λεκλέρ και Ferrari για τη σύγκρουση με τον Φερστάπεν
Ο Λεκλέρ τιμωρήθηκε με ποινή 15 δευτερολέπτων ως υπαίτιος για τη σύγκρουσή του με τον Φερστάπεν, ενώ επιβλήθηκαν 25.000 ευρώ πρόστιμο στη Ferrari, επειδή τον άφησε στην πίστα με χαλασμένη αεροτομή.

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Ουαλία - Κροατία και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Με ποινή 15 δευτερολέπτων τιμωρήθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ για τη σύγκρουση του μονοθεσίου του με τη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν. Ετσι, κατατάσσεται ο Μονεγάσκος έβδομος και όχι έκτος στο Γκραν Πρι Ιαπωνίας, ενώ του επιβλήθηκαν και δύο βαθμοί ποινής. Οι αγωνοδίκες αιτιολόγησαν την απόφασή τους με το σκεπτικό, ότι ο Λεκλέρ όφειλε να γνωρίζει ότι θα είχε μειωμένη πρόσφυση πίσω από τα άλλα αυτοκίνητα, «οπότε ο οδηγός του αυτοκινήτου νούμερο 16 φέρει την κύρια ευθύνη για αυτό το περιστατικό». Στο ίδιο σκεπτικό αναφέρεται, ότι «πρόκειται για ένα ασυνήθιστο περιστατικό για πρώτο γύρο, επειδή ενεπλάκησαν μόνον αυτά τα δύο αυτοκίνητα. Γι αυτό και δεν υπάρχουν τα συνήθη ελαφρυντικά».

Τιμωρία υπήρξε όμως και για τη Ferrari, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ. Οι αγωνοδίκες αναφέρουν μεταξύ άλλων ως αιτιολογία, ότι η Scuderia «άφησε το αυτοκίνητο στην πίστα παρά τις οφθαλμοφανείς ζημιές του και επειδή προκάλεσε η ομάδα μία επικίνδυνη κατάσταση στην πίστα παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της προς τον αλυτάρχη του αγώνα». Οι υπεύθυνοι αγωνοδίκες υπογράμμισαν, ότι παραλίγο να συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό και το σχετικό πρωτόκολλο αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κομμάτι που αποκολλήθηκε από το αυτοκίνητο της Ferrari και πέρασε σύριζα από το κόκπιτ του αυτοκινήτου του Χάμιλτον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!