Μπότας: «Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου»

Gazzetta team
Μπότας: «Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου»
Ο οδηγός της Mercedes δήλωσε, ότι δεν είχε απογοητευθεί με την τρίτη θέση του στις κατατακτήριες δοκιμές και ότι εκμεταλλεύθηκε το πρόβλημα του Φέτελ στην εκκίνηση.

Ευτυχισμένος εμφανίστηκε ο Βάλτερι Μπότας μετά τη νίκη του στην Ιαπωνία, η οποία του επιτρέπει θεωρητικά να ελπίζει ακόμη στον τίτλο του πρωταθλητή, καθώς απέχει 64 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Χάμιλτον και ενώ απομένουν ακόμη τέσσερις αγώνες. Ο Φιλανδός δήλωσε τα εξής: «Είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου. Ο έκτος τίτλος στη σειρά είναι σίγουρα κάτι πολύ εντυπωσιακό». Για τον Μπότας ήταν η πρώτη νίκη μετά το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και όπως τόνισε, «η τρίτη θέση εκκίνησης δεν ήταν λόγος, για να παρατήσω τον αγώνα. Γνώριζα, ότι είναι όλα πιθανά».

Τα θεμέλια της νίκης του τα έβαλε ο οδηγός της Mercedes στην εκκίνηση, όταν προσπέρασε αμέσως πριν την πρώτη στροφή και τις δύο Ferrari, που ξεκινούσαν από την πρώτη σειρά. «Εκανα μία πραγματικά καλή εκκίνηση και ο Σεμπάστιαν είχε προφανώς κάποιο πρόβλημα», εξήγησε ο Βάλτερι Μπότας.

Όπως είδαμε και στις οθόνες μας, ο Γερμανός οδηγός της Ferrari ξεκίνησε ένα κλικ πριν σβήσουν όλα τα φανάρια και μετά από μερικές στιγμές σταμάτησε και πάλι, οπότε έχασε πολύτιμο χρόνο. Στάθηκε μάλιστα και τυχερός, επειδή οι αγωνοδίκες δεν τον τιμώρησαν για πρόωρη εκκίνηση, επειδή τον γλίτωσαν τα στοιχεία του ειδικού αισθητήρα εκκίνησης του μονοθεσίου του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!