Το αυτοκίνητο που θα φέρει τα πάνω κάτω

Πέτρος Πιτσίνης
Το αυτοκίνητο που θα φέρει τα πάνω κάτω
Μία εταιρεία, που χρεοκόπησε πριν μόλις τρία χρόνια και εξαγοράστηκε από τους Κινέζους, θα λανσάρει το 2017 ένα ηλεκτρικό μοντέλο με εξωπραγματική αυτονομία! Και έπεται συνέχεια.

Το 2013 η μάρκα Fisker πτώχευσε και κατέληξε στα χέρια της κινέζικης Wanxiang. Οι Κινέζοι αγόρασαν την εταιρεία του Χένρικ Φίσκερ, ο οποίος ωστόσο παρέμεινε κάτοχος των δικαιωμάτων της μάρκας και ετοιμάζεται να κάνει πλέον ένα νέο ξεκίνημα Τον Σεπτέμβριο γιόρτασε το Fisker Karma ένα εντυπωσιακό Comeback στην Καλιφόρνια, όπου παρουσιάστηκε με ρετουσαρισμένο ντιζάιν και με την ονομασία Revero.

Ωστόσο η εταρεία, που ίδρυσε ο Χένρικ Φίσκερ, έχει πολύ πιο φιλόδοξα σχέδια. Πιο συγκεκριμένα σκοπεύει να λανσάρει μέσα στο 2017 ένα εντελώς νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, που θα σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ αυτονομίας και ουσιαστικά ανοίγει νέους δρόμους – για να μην πούμε…λεωφόρους – στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Το νέο μοντέλο θα ανήκει στην κατηγορία πολυτελείας και θα μπορεί να διανύει έως 700 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση των μπαταριών του, για την εξέλιξη των οποίων ίδρυσε η Fisker τη φίρμα Nanotech. Οι καινοτόμες μπαταρίες δεν θα προσφέρουν απλά απίστευτη αυτονομία, αλλά θα διαθέτουν και αισθητά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις σημερινές. Ετσι θα λύνουν ένα…διπλό πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυτό της περιορισμένης ακτίνας δράσης και το άλλο της αντικατάστασης των πανάκριβων μπαταριών μετά από περίπου δέκα έως δώδεκα χρόνια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Fisker βρήκε τη λύση να παράγει αυτές τις επαναστατικές μπαταρίες με λογικό κόστος.

Η εταιρεία του πρώην σχεδιαστή των BMW και Aston Martin ετοιμάζει εκτός από το πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο της και ένα δεύτερο μαζικότερης παραγωγής. Υπόσχεται μάλιστα, ότι θα κοστίζει φτηνότερα από τους ανταγωνιστές του και θα προσφέρει επίσης σαφώς μεγαλύτερη αυτονομία. Μία πρώτη ιδέα από το «λαϊκό Fisker» μας δίνει ένα ψηφιακό σκίτσο, στο οποίο απεικονίζεται ένα τετράθυρο μοντέλο με σπορ ντιζάιν και πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και σε αντίθετη φορά.

Θα δικαιωθούν τελικά, όσοι πιστεύουν ότι το μέλλον της αυτοκίνησης συνδέεται πλέον άρρηκτα με την ηλεκτροκίνηση; Ας μην ξεχνάμε, ότι και οι αυτόνομες τεχνολογίες μπορούν να εφαρμοστούν μόνον σε ηλεκτροκίνητα οχήματα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!