Πώς θα πάρεις το maximum από το αυτοκίνητό σου τον χειμώνα!

Gazzetta team
Πώς θα πάρεις το maximum από το αυτοκίνητό σου τον χειμώνα!
Πολλοί οδηγοί νιώθουν ανασφαλείς τις κρύες και βροχερές ημέρες. Τα κατάλληλα ελαστικά τους απαλλάσσουν από το άγχος χάρη στην εκπληκτική τους πρόσφυση στη βρεγμένη άσφαλτο, στην άνετη κύλιση και στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Ακόμη και το καλύτερο αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχθεί ανασφαλές -ή ακόμη και επικίνδυνο-, αν δεν είναι εφοδιασμένο με ελαστικά ποιοτικών προδιαγραφών.

Αυτό γίνεται αντιληπτό περισσότερο τον χειμώνα, καθώς το οδόστρωμα μπορεί να μετατραπεί σε τσουλήθρα με παγίδες, όπου είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις και να φρενάρεις το όχημα. Ουσιαστικά το μόνο που συνδέει το αυτοκίνητό μας με το έδαφος είναι ένα τμήμα του πέλματος του ελαστικού στο μέγεθος μίας ανθρώπινης παλάμης.

Η επιλογή του σωστού ελαστικού αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική υπόθεση για την ασφάλεια και την άνεση στις μετακινήσεις μας, για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την…τσέπη μας.

Τα ελαστικά της Goodyear μας απαλλάσσουν από το στρες της χειμερινής οδήγησης και ταυτόχρονα ανακουφίζουν τον προϋπολογισμό μας. Η γκάμα της Goodyear έχει εξελιχθεί, ώστε να πληροί κορυφαίες προδιαγραφές, ενώ έχει δοκιμαστεί σκληρά σε εργαστήρια, πίστες και δημόσιους δρόμους. Όλα αυτά αποτυπώνονται στην Ετικέτα των ελαστικών Goodyear σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 1222/2009, καθώς αξιολογούνται με εξαιρετικές βαθμολογίες όσον αφορά στο κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα, κάτι ζωτικό για τις μετακινήσεις μας τον χειμώνα.

Ταυτόχρονα, τα ελαστικά Goodyear συμβάλλουν με τον ειδικό σχεδιασμό του πέλματος και της γόμας τους σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου με λιγότερες εκπομπές ρύπων και σε πιο αθόρυβη κύλιση. Άρα επιβαρύνουν λιγότερο την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηχορύπανση, ενώ φρενάρουν το αυτοκίνητο αποτελεσματικότερα. Για παράδειγμα ένα Goodyear με αξιολόγηση Α, όσον αφορά στην πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο, ακινητοποιεί ένα μέσο όχημα τρία μέτρα νωρίτερα σε σχέση με ένα ελαστικό της κατηγορίας Β και δεκαοκτώ μέτρα νωρίτερα από ένα ελαστικό της κλάσης F.

Πολύ σημαντική είναι και η ισορροπία μεταξύ αντοχής και άνεσης. Ορισμένα ελαστικά φιλτράρουν αποτελεσματικά τους κραδασμούς, αλλά φθείρονται γρήγορα, ενώ κάποια άλλα αντέχουν στον χρόνο, όμως ταρακουνούν οδηγό και επιβάτες. Η Goodyear έχει βρει ωστόσο μετά από πολύχρονες έρευνες τη χρυσή τομή και προσφέρει ανθεκτικά προϊόντα με μεγάλη διάρκεια ζωής, τα οποία δεν αφήνουν να φτάνουν τα «μηνύματα» από τις λακκούβες και κάθε είδους κακοτεχνίες μέχρι τα σώματα των επιβατών. Καλύτερα κρατήματα στη βροχή, υψηλότερη αντοχή στον χρόνο, αποτελεσματικότερα φρεναρίσματα, απαλότερη και πιο αθόρυβη κύλιση, μειωμένη κατανάλωση για την προστασία της τσέπης μας και του περιβάλλοντος.

Τελικά, με τα ελαστικά Goodyear μπορείς να απολαύσεις την οδήγηση ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο. Εσύ θα το ρισκάρεις;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!