Σοκολάτα, μύδια και... Ford Mustang!

Σοκολάτα, μύδια και... Ford Mustang!

Όχι, δεν εξετάζουμε... αφροδισιακούς συνδυασμούς αλλά ψάχνουμε για την χώρα με τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου της Ford! 

Σοκολάτα, μύδια και... Ford Mustang!

Η Γερμανία και η Βρετανία είναι οι χώρες με τις περισσότερες Ford Mustang στην Ευρώπη, όμως άλλη είναι η χώρα όπου οι κάτοικοί της την έχουν... ερωτευτεί πραγματικά! Αναλογικά με τον πληθυσμό του, το Βέλγιο είναι εκείνο με τους περισσότερους ιδιοκτήτες Ford Mustang και από τις 21.000 μονάδες που έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, οι 1.600 ανήκουν σε Βέλγους! 

Η αναλογία είναι ένας στους 4.693 από τους 7.659.000 οδηγούς αυτής της χώρας – μακράν η υψηλότερη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Από αυτές, η Γερμανία και η Βρετανία είναι οι χώρες όπου πουλήθηκαν πάνω από τις μισές νέες Mustang από πέρσι που το μοντέλο κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, για πρώτη φορά από το 1964 που λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ. Οι Γερμανοί οδηγοί αγόρασαν 7.281 Mustang (1 στους 7.700) και οι Βρετανοί αντίστοιχα 4.761 Mustang (1 στους 7.743). Η Γαλλία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 2.126 πωλήσεις και το Βέλγιο στην τέταρτη, μία από τις πολλές χώρες με μικρότερους πληθυσμούς, όπως Σουηδία, Ελβετία και Τσεχία, όπου σημειώνεται τεράστια ζήτηση για το παγκοσμίως δημοφιλέστερο σπορ coupe της περσινής χρονιάς.

«Η Mustang είναι ένα αυτοκίνητο με πλήθος παθιασμένων οπαδών σε όλη την Ευρώπη που έχουν δικές τους λέσχες και διοργανώνουν πολυάριθμες συναντήσεις φίλων της Mustang» σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Βελγίου. «Είναι ένα σπορ αυτοκίνητο μοναδικό στο είδος του, και το οποίο ορισμένοι οπαδοί του κυριολεκτικά το περίμεναν μια ολόκληρη ζωή.» Το Βέλγιο έχει γράψει ιστορία στο χώρο των γρήγορων αυτοκινήτων. Το διάσημο Circuit de SpaFrancorchamps ήταν από τις πρώτες πίστες που φιλοξένησαν αγώνα της Formula 1, ενώ ο Τζάκι Ιξ κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans έξι φορές, μία φορά με Ford GT-40, έχοντας στο ενεργητικό του 25 τερματισμούς στο βάθρο στη F1, ενώ είναι και νικητής του Rally Dakar. Ανάμεσα στους μεγαλύτερους οπαδούς του νέου αυτοκινήτου είναι ο Άντελμπερτ Ένγκλερ, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια συλλογή με 5.500 μοντέλα Mustang υπό κλίμακα στο σπίτι του, αλλά και αρκετά κλασικά μοντέλα κανονικών διαστάσεων.

«Από συνεντεύξεις, ταινίες και μουσικά βίντεο μέχρι άρθρα, επετείους και εκθέσεις, η Mustang έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου» δήλωσε ο Ένγκλερ, ο οποίος περιμένει με ανυπομονησία να παραλάβει μία κίτρινη fastback Mustang με κινητήρα 2.3L EcoBoost. Οι Ευρωπαίοι αγοραστές της Mustang μπορούν να επιλέξουν από κινητήρες 5.0L V8 και 2.3L EcoBoost, και αμαξώματα fastback και convertible. Κόκκινο, γκρι και μαύρο είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα μέχρι στιγμής, με το 72% των αγοραστών να επιλέγει την fastback, και το 64% τον κινητήρα V8. Τα μοντέλα EcoBoost είναι πιο δημοφιλή στη Νότια Ευρώπη. Από την αρχή της χρονιάς, συγκριτικά με πέρσι, οι πωλήσεις αυτοκινήτων Ford performance στην Ευρώπη έχουν διπλασιαστεί, με μοντέλα όπως η Mustang, αλλά και τα Focus RS, Focus ST και Fiesta ST.

Ford Mustang Runs Wild Through Europe

Best of internet