Δεν θα βγάλει αυτοκίνητο η Apple

Δεν θα βγάλει αυτοκίνητο η Apple

Η πασίγνωστη εταιρεία εξέλισσε ένα αυτοκίνητο που θα τάρασσε τα νερά της αυτοκινητοβιομηχανίας, όμως σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, το πρότζεκτ ακυρώθηκε. 

Δεν θα βγάλει αυτοκίνητο η Apple

Η Apple δεν το παραδέχτηκε ποτέ, όμως θεωρούταν σχεδόν σίγουρο πως εξέλισσε ένα αυτοκίνητο και πως θα έβγαινε στην παραγωγή, κάτι που τελικά δεν θα γίνει. Όπως αναφέρει το Bloomberg, μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων της εταιρείας για το πρότζεκτ του αυτοκινήτου πήρε θέση σε άλλο πόστο μέσα στην Apple, ή έφυγαν, οπότε επιβεβαιώνονται οι φήμες αυτές. 

Με την ονομασία "Project Titan", λεγόταν πως το όχημα θα ήταν ηλεκτρικό και αυτόνομο, ενώ θα ήταν σε μεγάλο βαθμό έτοιμο μέχρι και το 2017. Πάντως, η ιδέα δεν ακυρώθηκε εντελώς και απλά άλλαξε ο τρόπος που θα υλοποιηθεί, με τα νέα σενάρια που ακούγονται να είναι πιο ρεαλιστικά. Μάλλον, θα ακολουθήσουν τον δρόμο της Google η οποία έχει δηλώσει πως ασχολείται με την αυτόνομη τεχνολογία, όμως το πιο πιθανό είναι να συνεργαστεί με έναν κατασκευαστή και όχι να δημιουργήσει από την αρχή ένα δικό της αυτοκίνητο. 

Έτσι, ίσως εξελίξει ακόμη περισσότερο το software και τελικά το πουλήσει σε κάποια αυτοκινητοβιομηχανία ή συνεργαστεί μαζί της για να φτιάξουν κάτι πραγματικά διαφορετικό. Αυτό φαντάζει και πιο λογικό, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας δεν ενδιαφέρονται τόσο να μπουν απέναντι στους κατασκευαστές που υπάρχουν μέχρι τώρα, αλλά να πρωταγωνιστήσουν στη νέα τάση των μοντέρνων μοντέλων που είναι τα συστήματα πολυμέσων και η αυτόνομη κίνησή τους. Η Apple, αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά τα νέα αυτά δημοσιεύματα! 

Best of internet