Έρχεται αυτόνομη αγωνιστική Lamborghini (pics)

Γιώργος Βαρίνος
Έρχεται αυτόνομη αγωνιστική Lamborghini (pics)
Ένας φιλόδοξος σχεδιαστής επιθυμεί να κατασκευάσει μία αγωνιστική Lamborghini, που θα είναι αυτόνομη και θα λάβει μέρος στο νεοσύστατο πρωτάθλημα Roborace.

Αυτόνομα αυτοκίνητα σε αγώνες; Κι όμως! Το Roborace είναι ένα νεοσύστατο πρωτάθλημα, στο οποίο θα συμμετέχουν αποκλειστικά αγωνιστικά με αυτόνομη οδήγηση. Μάλιστα, αναμενόταν να ξεκινήσει τη φετινή σεζόν παράλληλα με τη Formula E, καθώς οι αγώνες θα διεξάγονται στις πίστες που... ταξιδεύει και το ηλεκτρικό πρωτάθλημα.

Γι' αυτό και ο φιλόδοξος σχεδιαστής, Ματέο Τζεντίλε, σκοπεύει να φτιάξει ένα αυτόνομο αγωνιστικό της Lamborghini, το οποίο θα ονομάζεται Spectro Racer.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι όλες οι ομάδες θα έχουν τα ίδια αυτοκίνητα, αλλά θα εξελίσσουν τους δικούς τους αλγόριθμους και τις δικές τους τεχνολογίες και, με δεδομένο ότι το αγωνιστικό θα οδηγείται από μόνο του, μπορούν να ρίξουν το βάρος στην αεροδυναμική, αφού δεν απαιτείται κόκπιτ.

Τέλος, στο εν λόγω πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν δέκα ομάδες, με κάθε μία να έχει στη διάθεσή της από δύο αυτόνομα οχήματα, τα οποία θα λαμβάνουν μέρος σε αγώνες διαρκείας μίας ώρας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!