Η απάντηση της Mercedes στη BMW (vid)

Η απάντηση της Mercedes στη BMW (vid)

Η απάντηση της Mercedes στη BMW (vid)

Την απάντηση στη BMW και στην M4 GTS θέλει να δώσει η Mercedes μέσω της AMG C 63 R, που αναμένεται αρκετά ισχυρή και πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου ίδιο χρόνο.

Ένα ξεχωριστό μοντέλο επέλεξε η Mercedes για να δώσει την απάντηση στη BMW και στην M4 GTS, όπως φάνηκε από τις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Ο λόγος για την AMG C 63 R, η οποία αναμένεται να είναι αρκετά ισχυρή.

Αν υπολογίσει κανείς ότι η C 63 S, που είναι το πιο δυνατό μοντέλο της C 63 αυτή τη στιγμή, «βγάζει» 503 ίππους και πως η C 63 R θα υποστεί τροποποιήσεις, καταλαβαίνει κανείς πόσο δυνατή μπορεί να γίνει η τελευταία.

Για την ακρίβεια, το νέο αυτό μοντέλο θα έχει μία μεγάλη πίσω αεροτομή, με τον V8 κινητήρα με διπλό τούρμπο να... προσφέρει μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Μάλιστα, αυτή θα μπορέσει να ανέβει κι άλλο εφόσον ο κινητήρας έχει τις προδιαγραφές της GT R, με τον τετράλιτρο κινητήρα βενζίνης, να χρησιμοποιεί διαφορετικά τούρμπο και να έχει υψηλότερη αναλογία συμπίεσης, αλλά να αποδίδει 577 ίππους.

Πάντως, όπως και να έχει το... πράγμα, στόχος είναι η δημιουργία ενός... όπλου, που θα πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δεύτερα, τη στιγμή που η M4 GTS το κάνει αυτό σε 3,8, δηλαδή περίπου στον ίδιο χρόνο. Τέλος, να σημειώσουμε ότι, όπως είναι λογικό, θα είναι και πιο υψηλή η τιμή της από τη C 63 S, η οποία ξεκινάει από τις 67450 λίρες (περίπου 75 χιλ. Ευρώ).

2018 Mercedes-AMG C63 R Coupe Spied testing at the Nurburgring Nordschleife!

Best of internet