H πίστα το δεύτερο σπίτι της Toyota GT86

Πέτρος Πιτσίνης
H πίστα το δεύτερο σπίτι της Toyota GT86
Το σπορ μοντέλο της Toyota αναβαθμίζεται και στις Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ υπάρχει ακόμη και ειδική λειτουργία... πίστας!

Από τον Οκτώβριο, η νέα γενιά της Toyota GT86 θα ξεκινήσει να πωλείται, με τους μηχανικούς της φίρμας να έχουν κάνει αρκετές βελτιώσεις. Με τη σχεδίαση να παραμένει παρόμοια αλλά ελαφρώς ανανεωμένη, το εμπρός μέρος ξεχωρίζει από την ανασχεδιασμένη μάσκα η οποία όπως εξηγεί η εταιρεία, προσφέρει και καλύτερη διαχείριση του αέρα, ενώ έχουν τοποθετηθεί νέα LED φωτιστικά σώματα.

Στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας έχει μικρές διαφορές από πριν, όπως και τα φανάρια. Στο εσωτερικό, το νέο τιμόνι τριών ακτίνων θα κλέψει τις εντυπώσεις. Αμέσως μετά, θα παρατηρηθεί το νέο ταχύμετρο και μια οθόνη 4,2 ιντσών που προβάλλει πολλαπλές πληροφορίες, όπως η κατανάλωση, τις καμπύλες ιπποδύναμης και ροπής, έναν μετρητή G και ένα χρονόμετρο!

Ο κινητήρας δεν έχει αλλάξει από αυτόν που ήδη γνωρίζουμε και είναι ο ίδιος Boxer (επίπεδος) των 2.0 λίτρων, με την απόδοση των 200 ίππων. Συνδυάζεται με ένα εξάρι χειροκίνητο σασμάν ή με ένα αυτόματο κιβώτιο ισάριθμων σχέσεων. Οι μηχανικοί της Toyota έχουν ενισχύσει την ακαμψία του πλαισίου και υποστηρίζουν πως η ανανεωμένη γενιά έχει ακόμη καλύτερη οδική συμπεριφορά, ενώ στο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης έχει προστεθεί άλλη μια επιλογή που ονομάζεται "Track" (πίστα).

Αυτή είναι λίγο πριν το στάδιο της απενεργοποίησης (off) και προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να πλαγιολισθήσει, όμως αν το... παρακάνει, επεμβαίνει. Στην πλουσιότερη έκδοση της νέας GT86, συναντάμε υπερπλήρη εξοπλισμό, όπως LED φώτα, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, Cruise Control, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με λειτουργία αυτόματης αναδίπλωσης, επενδύσεις από αλκανταρα στο εσωτερικό, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ και πίσω σπόιλερ. Επίσης, διατίθεται και το Toyota Touch 2, το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων της φίρμας, με ενσωματωμένο GPS, πρόσβαση στο ίντερνετ, Bluetooth και πολλά ακόμη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!