F1 - Φερστάπεν: «Δεν ήταν ο πιο απολαυστικός γύρος της καριέρας μου, η pole έχει σημασία»

F1 - Φερστάπεν: «Δεν ήταν ο πιο απολαυστικός γύρος της καριέρας μου, η pole έχει σημασία»
Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing μίλησε για τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών της Formula 1 στο Μαϊάμι και στάθηκε στις αλλαγές που έκανε στο στήσιμο της RB20.

Μέσα σε 24 ώρες ο Μαξ Φερστάπεν πήρε δύο pole position και αν κερδίσει αύριο τότε θα κάνει το απόλυτο στο Grand Prix Μαϊάμι, έχοντας την 1η θέση σε όλες τις επίσημες διαδικασίες του τριημέρου. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing ήταν ανίκητος στις κατατακτήριες δοκιμές και αύριο θα κυνηγήσει την 5η του νίκη σε 6 αγώνες στο 2024.

Μετά το τέλος του Q3, o Φερστάπεν μίλησε στον Τζέιμς Χίντσκλιφ για το πώς έφτασε τις 38 pole position στη Formula 1: «Ξεκάθαρα καταφέραμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο σε σχέση με τον Αγώνα Σπριντ. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, κάθε χρόνο σε αυτή την πίστα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρω συνοχή και σταθερότητα με την ισορροπία του μονοθεσίου και τα ελαστικά. Είναι για παράδειγμα πάρα πολύ δύσκολο να νιώσω άνετα στο πρώτο και στο τελευταίο κομμάτι της πίστας. Πρέπει να βρω τη σωστή ισορροπία. Πιστεύω πως κάναμε καλή δουλειά. Δεν ήταν ο πιο απολαυστικός γύρος της καριέρας μου λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, δεν είχα αρκετή αυτοπεποίθηση στο γύρο μου. Είμαστε στην pole και αυτό έχει σημασία».

Μπορεί ο Φερστάπεν να κέρδισε τον Αγώνα Σπριντ όμως δεν ήταν ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά του μονοθεσίου του. Ο Χίντσκλιφ τον ρώτησε αν οι αλλαγές που έκανε πριν τις κατατακτήριες δοκιμές τον βοήθησαν να έχει καλύτερη αίσθηση.

«Νιώθω πως έχω περισσότερο τον έλεγχο του μονοθεσίου σε σχέση με τον Αγώνα Σπριντ. Αυτό θα μας βοηθήσει σίγουρα αύριο, αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει. Ξέρουμε τι κάναμε λάθος και τι έκανα εγώ λάθος. Πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά όπως στους προηγούμενους αγώνες και θα είμαστε σε μια καλή θέση», απάντησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: getty images/redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!