Στη Σιγκαπούρη το πρώτο αυτόνομο ταξί

Νίκος Τσιώκος
Στη Σιγκαπούρη το πρώτο αυτόνομο ταξί
Στους δρόμους της Σιγκαπούρης ξεκίνησε δουλειά το πρώτο αυτόνομο ταξί, με τον κόσμο να έχει τη δυνατότητα μέσω εφαρμογής για μία δωρεάν βόλτα.

Τα αυτόνομα οχήματα μπαίνουν σιγά-σιγά στη ζωή μας και η Developer nuTonomy έκανε τις πρώτες δημόσιες δοκιμές. Έτσι, το πρώτο αυτόνομο ταξί έπιασε δουλειά στους δρόμους της Σιγκαπούρης, με την εταιρεία να προκαλεί ένα γκρουπ ανθρώπων να κατεβάσει την εφαρμογή για να έχουν μία δωρεάν βόλτα με το εν λόγω όχημα.

Με τις εν λόγω δοκιμές, η Developer nuTonomy ελπίζει να πάρει πληροφορίες ενόψει της επίσημης παρουσίασης του πρότζεκτ, που σχεδιάζεται για το 2018. Μάλιστα, η σγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης πάνω σε αυτό το πρότζεκτ, τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της Developer nuTonomy, Νταγκ Πάρκερ, ελπίζει η εταιρεία του να έχει 100 αυτόνομα ταξία να δουλεύουν στη Σιγκαπούρη μέχρι το 2018.

Από εκεί και πέρα, η Volvo AB γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα τη συμφωνία συνεργασίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων με την Uber για την παραγωγή ενός αυτόνομου οχήματος, τη στιγμή που η Ford Motor Co. έχει πει ότι το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο θα έρθει το 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!