Γιατί γίνονται…λαμπάδα τα Tesla; (video)

Γιατί γίνονται…λαμπάδα τα Tesla; (video)

Γιατί γίνονται…λαμπάδα τα Tesla; (video)

Παραλίγο να εξελιχθεί σε ολοκαύτωμα το test drive ενός ηλεκτρικού Tesla Model S στη Γαλλία, το οποίο πήρε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Αγιο είχαν οι επιβάτες ενός Tesla Model S, που παρευρέθηκαν σε παρουσίαση του μοντέλου στην πόλη Μπαγιόν της Γαλλίας. Ένα ενδιαφερόμενο ζευγάρι θέλησε να πραγματοποιήσει ένα test drive με το ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο εξελίχθηκε όμως σε εφιάλτη, καθώς μετά από είκοσι λεπτά διαδρομής πήρε το αυτοκίνητο –χωρίς κάποιον προφανή λόγο- φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ευτυχώς, λίγο πριν εμφανιστούν φλόγες, προειδοποίησε το αυτοκίνητο με ηχητικές και οπτικές ενδείξεις, ότι υπάρχει πρόβλημα. O άνθρωπος της Tesla, που συνόδευε το ζευγάρι, ζήτησε από τους δύο Γάλλους να ακινητοποιήσουν αμέσως το όχημα και να βγουν έξω από αυτό. Και καλά έκανε, όπως αποδείχθηκε, αφού το αμερικανικό μοντέλο έπιασε σχεδόν αμέσως μετά φωτιά και μέσα σε πέντε λεπτά είχε γίνει παρανάλωμα πυρός.

Η Τesla παραδέχθηκε το συμβάν και ανακοίνωσε, ότι συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες γαλλικές Αρχές, για να ανακαλύψει τα αίτια του ατυχήματος. Συμπλήρωσε επίσης, ότι δεν τραυματίστηκε κανένας από τους τρεις επιβάτες, οι οποίοι έπαθαν βεβαίως σοκ. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέθεσε, ότι κατά τη διάρκεια μίας ήπιας επιτάχυνσης άρχισε να ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος και ακολούθως εμφανίστηκαν προειδοποιητικές ενδείξεις στη σχετική οθόνη της κονσόλας.

Είναι η πρώτη φορά, που πιάνει ένα Tesla φωτιά, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια επαφή του αυτοκινήτου με εμπόδιο, που προκάλεσε ζημιά στις μπαταρίες του. Μάλιστα η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια εφοδιάζει από το 2014 με ειδικές ενισχυμένες μάσκες και πατώματα τιτανίου τα αυτοκίνητά της, για να αποτρέπονται τέτοιου είδους περιστατικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ατύχημα στη Γαλλία μπορεί να οφείλεται είτε σε καταστροφική βλάβη του κινητήρα είτε σε πρόσκρουση του οχήματος σε κάποιο αντικείμενο, την οποία δεν αντιλήφθηκε κανένας επιβάτης του. Και βέβαια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον το πόρισμα των Γάλλων εμπειρογνωμόνων, αφού μπορεί να θέσει θέμα επικινδυνότητας των Tesla!

Shocking video shows moment Tesla Model S catches fire after 20 minutes of driving

Best of internet