Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ ο Μπαρικέλο

Νίκος Τσιώκος
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ ο Μπαρικέλο
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ, το CIK-FIA, και στην κατηγορία ΚΖ θα λάβει μέρος ο Ρούμπενς Μπαρικέλο στην ηλικία των 44 ετών.

Μπορεί να διανύει το 45ο έτος της ηλικίας του, όμως ο Ρούμπενς Μπαρικέλο δε λέει να σταματήσει τους αγώνες. Ο Βραζιλιάνος έβαλε τέλος στην πολυετή καριέρα του στη Formula1 το 2011 και την επόμενη χρονιά συμμετείχε στα IndyCar, ενώ έκτοτε είναι παρών κάθε χρόνο στους αγώνες Stock Car στη Βραζιλία.

Ωστόσο, φέτος θα τρέξει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ, το CIK-FIA, καθώς θα λάβει μέρος στον αγώνα που θα γίνει στο Κριστιάνσταντ της Σουηδίας από τις 31 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου. «Ποτέ δε σκέφτηκα στα 44 να αγωνιστώ σε πρωτάθλημα καρτ και όταν το είπα στα παιδιά μου, ήταν πολύ ενθουσιασμένα.

Ανυπομονώ πολύ να αγωνιστώ επειδή όταν ήμουν μικρός δεν είχα πολλές ευκαιρίες να συμμετάσχω σε διεθνείς αγώνες. Είναι ένα μεγάλο όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα. Προπονούμαι πολύ και η συγκέντρωσή μου είναι 100%, όπως και τις παραμονές ενός Γκραν Πρι της Formula1», δήλωσε ο άλλοτε πιλότος των Ferrari και Williams.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπαρικέλο ξεκίνησε την καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 1993 και έτρεξε για τις Jordan, Stewart, Ferrari, Honda, Brawn GP, Williams μετρώντας 11 νίκες, 68 παρουσίες στο βάθρο, 14 pole position, 17 ταχύτερους γύρους και 658 βαθμούς καριέρας σε 322 εκκινήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!