Υπερβολική ταχύτητα στο θανατηφόρο με το Tesla

Υπερβολική ταχύτητα στο θανατηφόρο με το Tesla

Υπερβολική ταχύτητα στο θανατηφόρο με το Tesla

Νέα στοιχεία για το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα με αυτόνομο όχημα, σύμφωνα με τα οποία το εμπλεκόμενο μοντέλο Tesla είχε παραβιάσει το όριο ταχύτητας.

Yπερβολική ταχύτητα είχε αναπτύξει το αυτόνομο Tesla, του οποίου ο οδηγός υπήρξε το πρώτο θύμα δυστυχήματος με την εμπλοκή ενός ρομποτικού οχήματος. Από την επεξεργασία των στοιχείων του μαύρου κουτιού στο Tesla προκύπτει, ότι το όχημα κινείτο με περίπου 119 χλμ./ώρα, ενώ το όριο ήταν σε εκείνο το σημείο 105 χλμ./ώρα.

Το δυστύχημα συνέβη στις αρχές Μαΐου στις ΗΠΑ, όταν συγκρούστηκε ένα ηλεκτρικό Tesla πλευρικά με ένα φορτηγό, πέρασε ουσιαστικά κάτω από την καρότσα του βαριού οχήματος και σταμάτησε μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω. Ο οδηγός του Tesla σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ είχε ενεργοποιήσει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης του οχήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο αυτόματος πιλότος του Tesla εξέλαβε τη λευκή πλευρά της ρυμούλκας του φορτηγού ως ψηλά τοποθετημένη πινακίδα αυτοκινητοδρόμου και έτσι δεν λειτούργησε το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος του ηλεκτροκίνητου μοντέλου.

Πάντως, ενδέχεται να χρειαστεί σχεδόν ένας χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί το πόρισμα της έρευνας για τα αίτια του συγκεκριμένου δυστυχήματος.

Best of internet