Το χρυσό νόμισμα της Formula1 κοστίζει 40 χιλιάδες λίρες! (pics)

Νίκος Τσιώκος
Το χρυσό νόμισμα της Formula1 κοστίζει 40 χιλιάδες λίρες! (pics)
Το χρυσό νόμισμα της Formula1 είναι γεγονός, ζυηίζει ένα κιλό και αξίζει πάνω από 40 χιλιάδες λίρες.

Το χρυσό νομισμα της Formula1 παρουσιάστηκε στο Σίλβερστοουν, όπου συνεχίζεται η δράση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό κατασκευάστηκε από την εταιρεία μετάλλων, Rosland Capital, η οποία ήρθε σε συμφωνία με τον Μπέρνι Έκλεστοουν να πουλήσει επίσημα χρυσά και ασημένια νομίσματα της F1.

Αυτά ζυγίζουν ένα κιλό το καθένα, ενώ η αξία του ενός είναι πάνω από 40 χιλιάδες λίρες (46,9 χιλ. ευρώ) και έχουν κατασκευαστεί από 24 καράτια χρυσού. Μάλιστα, θα διατεθούν μόνο 15 κομμάτια, τη στιγμή που αξίζει να σημειώσουμε ότι πάνω τους έχουν χαραγμένα τα ονόματα της κάθε πίστας που βρίσκεται στο καλεντάρι και το λογότυπο της Formula1 μ' ένα μονοθέσιο.

«Ξεκινήσαμε να τα πουλάμε στις ΗΠΑ πριν από τρεις εβδομάδες και υπήρξε μία φανταστική ανταπόκριση. Είναι σαν να αγοράζουν μετοχή στην F1. Πολλοί άνθρωποι που ποτέ πριν δεν έχουν δει αγώνες μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι τους άρεσε το κόνσεπτ και ήθελαν να ξέρουν πότε είναι ο αγώνας. Η αξία έχει αυξηθεί 4-5% μετά το Brexit», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosland Capital, Μαρίν Αλέκσοφ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!