Ετοιμάζει Coupe η Skoda;

Ετοιμάζει Coupe η Skoda;

Το τρίθυρο Atero βασίζεται στο οικογενειακό Skoda Rapid Spaceback και –αν και ενδιαφέρον σχεδιαστικά- δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή. Διαβάστε γιατί!

Ετοιμάζει Coupe η Skoda;

Η Skoda κεντρίζει τη δημιουργικότητα των μαθητευομένων της, γιαυτό και τους άφησε για τρίτη συνεχή χρονιά να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες. Αυτή τη φορά προέκυψε ένα όμορφο και λειτουργικό Coupe με βάση το μάλλον ουδέτερο σχεδιαστικά Skoda Rapid Spaceback.

Οι σπουδαστές της σχολής μαθητείας της Skoda στο Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας μετέθεσαν προς τα πίσω τα μεσαία κολονάκια και έδωσαν κλίση στα τελευταία κολονάκια. Ταυτόχρονα τόνισαν τον σπορτίφ χαρακτήρα του πρωτότυπου Atero με ζάντες 18 ιντσών, διχρωμία του αμαξώματος, φώτα LED και μεγάλα στόμια αεραγωγών στη μάσκα. Επίσης προβλέπεται κόκκινος φωτισμός του κάτω μέρους του αυτοκινήτου, του πλαισίου της μάσκας και των χαραμάδων εξαερισμού του καπό.

Παρά τον επιθετικό εξωτερικό σχεδιασμό του, το Atero αρκείται σε έναν απλό βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων με 125 άλογα, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο τύπου διπλού συμπλέκτη με επτά ταχύτητες. Η οδήγησή του γίνεται με την κατάλληλη υπόκρουση χάρη στο φοβερό ηχοσύστημα των 1.800 Watt με τα 14 ηχεία.

Όπως συνέβη και τα προηγούμενα δύο χρόνια, έτσι και τώρα δεν προβλέπεται να περάσει το Atero σε φάση παραγωγής και θα παραμείνει μία άσκηση για τους 22 νεαρούς και τις τέσσερις κοπέλες μαθητευόμενες της Skoda. Οπότε τίθεται το ερώτημα, πώς θα αποφασίζουν στο μέλλον, ποιος θα πρωτοδηγήσει το δημιούργημά του;

Best of internet